Antena Căutare

Sărbătoare importantă pentru români, pe 29 iulie. Rostește această rugăciune pentru sporul casei!

În aceasta luna, în ziua a douazeci și noua, Biserica prăznuiește pomenirea Sfântului Mucenic Calinic, cel din Gangra. Pe 29 iulie, credincioșii se închină la Sfântul Mucenic Calinic, zis și cel neatins de flăcări.

În aceasta luna, în ziua a douazeci și noua, Biserica prăznuiește pomenirea Sfântului Mucenic Calinic, cel din Gangra. Pe 29 iulie, credincioșii se închină la Sfântul Mucenic Calinic, zis și cel neatins de flăcări.

Acest sfânt se tragea cu neamul din Cilicia si era om foarte bun, întarindu-se pe sine cu frica lui Dumnezeu, scrie crestinortodox.ro. A fost dascal de mântuire multora si învata pe cei ce se închinau la idoli sa se lase de cele desarte si sa cunoasca pe Atotfăcătorul. Pentru aceasta a fost prins si adus la Sacherdon ighemonul, care a poruncit sa fie încaltat cu încaltaminte de fier, care avea piroane ascutite, si a fost silit sa mearga pâna la cetatea Gangrei, care era departe de 80 de stadii. Sosind la Gangra, a fost bagat într-un cuptor de foc si si-a dat sufletul la Dumnezeu. Si se face soborul lui aproape de podul lui Iustinian si aproape de locul ce se numeste Petrian.

În ziua Sfântului Mucenic Calnic, dar și înainte, creștinii ortodocși pot rosti rugăciunea aducătoare de sănătate și spor în casă:

Mucenicul Tău, Doamne, Calinic, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!

Tragedie! Un bebeluș și alte două persoane, în stare critică. Șoferul autoturismului, mort pe loc, după ce s-a izbit de ... COD RUTIER 2018. Atenție, șoferi! Din august, se schimbă procesele verbale: Cum se anulează o AMENDĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x