Antena Căutare

Scandal dupa moarte! Maestrul Sergiu Nicolaescu a fost incinerat fara slujba

Un nume vesnic si cenusa. Raman in urma lui Sergiu Nicolaescu, cel mai cunoscut regizor roman din toate timpurile. Maestrul si-a regizat pana si ultima secventa a vietii. A cerut sa fie incinerat. Simplu si discret. Fara un spectacol grotesc. Si-a mai rugat familia sa-i arunce o parte din cenusa in valurile Marii Negre. Insa toate aceste ultime dorinte s-au lovit de protestele admiratorilor. Si de acuzele apropiatilor. Sora regizorului spune ca Patriarhia a facut tot posibilul ca Sergiu Nicolaescu sa fie incinerat fara slujba.

A fost un erou in filme si in afara lor. Era privit de multi precum regizorul absolut. Unul care si-ar face un scenariu pentru propria moarte. Si a ales sa moara exact asa cum a trait - in regie proprie.

A lipsit soborul de preoti, a lipsit pamantul aruncat peste pamant, a lipsit pana si slujba. Cu toate ca regizorul poate si-ar fi dorit una.

Trupul regizorului a fost incinerat in jurul pranzului. Daca in crematoriu familia acuza Biserica, afara, admiratorii acuzau familia.

Sotia maestrului a devenit tinta huiduielilor imediat dupa ce oamenii i-au vazut paltonul alb. Nu stiau semnificatia acestuia. Nici macar familia nu a decis. A fost alegerea lui. Inca de dinainte de moarte. O dorinta lasata cu limba de moarte. Si nu era singura.

A spus ca vrea sa fie incinerat si o parte din cenusa sa fie la casa pe care o are la Mangalia. Si sa fie aruncata in mare. A doua dragoste, dupa film. Urna cu cenusa ramasa va fi depusa la capela familiei din Targu-Jiu.

Povestea presupusului fiu secret al lui Sergiu Nicolaescu... Romanii sarbatoresc astazi Boboteaza. Semnificatii si traditii in ziua care marcheaza sfarsitul Sarbatorilor de Iarna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x