Antena Căutare

Scandal între credincioși, la pelerinajul de Sfânta Maria de la Curtea de Argeș. Oamenii s-au împins: "Pune-ți masca!" - Video

Credință cu scandal la Curtea de Argeș. Mai multe persoane, venite pentru slujba din Ajunul Sfintei Maria, nu au vrut să respecte măsurile de siguranță. Câțiva bărbați au încercat să rupă gardurile puse de jandarmi. Pandemia a schimbat regulile şi la mănăstirea din Argeş, acolo unde, anual, se adunau mii de oameni pentru sărbătoarea Sfintei Maria.

Pentru prima dată, porţile lăcaşului au rămâs închise pe 15 august, iar racla cu moaştele Sfintei Filofteia nu vor mai fi scoase afară.

Scandal la pelerinajul de Sfânta Maria de la Curtea de Argeș

Potrivit imaginilor filmate de Observator, scandalul a pornit după ce jandarmii au ridicat un bărbat care nu respecta măsurile de distanţare. În acel moment, rudele acestuia au început să ţipe şi au forţat gardurile. În timp ce jandarmii încercau să restabilească ordinea, una dintre rude, jos pe asfalt, părea leşinată. Când a auzit, însă, ambulanţa, femeia s-a ridicat rapid. Şapte persoane au fost amendate pentru incident. Slujba a fost ținută afară, în fața Necropolei Regale.

Citește și:

Adormirea Maicii Domnului, 15 august 2020. Ce este interzis să faci în această sfântă zi de sărbătoare. Tradiții și superstiții

Oamenii au adus mâncare pentru a fi sfințită

În curtea mănăstirii nu au avut voie decât 750 de persoane, ca să fie păstrată distanța cerută prin ordinul Ministerului Sănătății. Pentru că numărul celor veniți la Curtea de Argeș a fost dublu, jandarmii au organizat rânduri și au permis accesul în măsura în care se făcea loc în fața mănăstirii.

Veniți aproape din toată țara, unii dintre credincioşi s-au așezat pe borduri sau direct pe iarbă și și-au pus lângă ei coșurile cu mâncare, aduse ca să fie sfințite de preoți.

Se serbează ziua de nume sau nu pe 15 august? Motivul pentru care nu este greșit să spui "La mulți ani" pe 15 ... Alertă! A fost cutremur mare în România, sâmbătă dimineață. Seismul a avut loc în judetul Buzău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x