Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Scandalul apelurilor Alexandrei la 112 ia amploare: "Sunt complet nepregătiți, veniți pe pile. Fac gafe, dau adrese greșite, pun vieți în pericol"

Stenogramele cu discuțiile pe care Alexandra le-a purtat cu operatorii 112 au stârnit furie și revoltă. Fata care a sunat cerând ajutor autorităților a primit doar dispreț și lipsă totală de implicare. Presupusa moarte a Alexandrei, ucisă de criminalul din Caracal lasă numeroase semne de întrebare. Un director medical pe Ambulanță a vorbit despre gafele operatorilor și despre cum sunt angajați pe pile.

Stenogramele cu discuțiile pe care Alexandra le-a purtat cu operatorii 112 au stârnit furie și revoltă. Fata care a sunat cerând ajutor autorităților a primit doar dispreț și lipsă totală de implicare. Presupusa moarte a Alexandrei, ucisă de criminalul din Caracal lasă numeroase semne de întrebare. Un director medical pe Ambulanță a vorbit despre gafele operatorilor și despre cum sunt angajați pe pile.

SAJ Brăila, Florin Ștefan, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 că dispecerii de la 112 fac frecvent gafe grave, care pun în pericol vieţile pacienţilor, de la adrese greșite, până la faptul că o parte dintre aceștia își angajează rudele.

„Sunt persoane complet nepregătite care întreabă ce urgență aveți. De când sună apelantul la 112 și ajunge chemarea la mine ca echipaj, așa cum am mai declarat, durează între 6-8 minute. Plecăm din start cu o întârziere de 6-8 minute. Acolo sunt persoane complet nepregătire care încep prin a întreba ce urgență ar avea. Lucru pe care nu trebuie să-l facă. Dacă omul cere o ambulanță, cheamă o ambulanța”, a declarat medicul Florin Ștefan.

Recomandari