Scandalul din Secuime, din Odorheiu Secuiesc, continuă pe Internet: ”Asta e țara și lumea în care trăim: pile , șpagă, relații, discriminare, Interlopi!”

 

 ”Asta e țara și lumea în care trăim : pile , șpagă,  relații,  discriminare,  Interlopi!”  a fost comentariul unui alt român la clipul viral care a produs revoltă printre români, adâncind parcă şi mai mult fanta  între români şi unguri.

De la un experiment de la ziua limbii române, sunt anchete la un hipermarket din Harghita. Un blogger a vrut să vadă cum e servit dacă vorbeşte în limba română în secuime. Şi a înregistrat momentul în care nu reuşeşte să se înţeleagă. cu vânzătoarea.

În Odorheiu-Secuiesc, un român a vrut să verifice „o legendă urbană” : să ceară o porție de mici în Limba Română de la o vânzătoare de etnie maghiară de la unul dintre ele mai cunoscute hypermarketuri care activează în țara noastră. Și să vadă dacă va fi sau nu servit. 

Cu zece lei și o foame de lup, clientul român... a rămas cu buza umflată. „Greșeala” a fost aceea de a cere o porție de mici în limba țării în care locuiește: Limba Română. Alți clienți i-au explicat că  necesar să vorbească maghiara în Ținutul Secuiesc.

Cu toate astea, întâmplarea este explicată și dintr-un unghi total diferit: se pare că românul ar fi cerut micii înainte cu patru minute ca magazinul să fie deschis. Cu toate astea, se întreabă internauții, de ce românului i s-au luat banii?

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe