Antena Căutare

Schimbări majore la polițele RCA! Cât vor plăti șoferii români începând cu februarie 2018!

Şoferii vor plăti mai mult pentru poliţa de asigurare obligatorie. De ieri au intrat în vigoare noile tarife, dar și o serie de schimbări importante!

Şoferii vor plăti mai mult pentru poliţa de asigurare obligatorie. De ieri au intrat în vigoare noile tarife, dar și o serie de schimbări importante!

Modificările anunţate de Autoritatea de Supraveghere Financiară aduc totuși şi veşti bune. Cei prudenţi la volan, care nu au provocat accidente, vor plăti cu 50% mai puţin.

Preţul pentru poliţa RCA se va calcula în funcţie de comportamentul de la volan.

În medie, însă, şoferii vor plăti în plus cu 9 procente faţă de tariful aplicat anterior. Pentru persoanele juridice creşterea este şi mai mare, de 11%. iese carton

Clasa de malus a rămas nemodificată. Adică, în mod normal, ar fi trebuit să crească şi penalitatea pentru cei care conduc periculos.

Sunt opt clase de bonus în care se pot încadra şoferii. Astfel, cei cu un istoric impecabil la volan sunt şi cei care, anul acesta, vor plăti cel mai puţin pentru asigurarea obligatorie.

48% din conducătorii auto persoane fizice se încadrează în cea mai bună clasă. Pentru clasa maximă, de bonus 8, procentul de discount acordat în prezent este de 50%, comparativ cu 32%, cât era anterior.

De exemplu, un şofer de 39 de ani, încadrat la clasa B0, va plăti pentru 12 luni, o asigurare de 496 de lei la cel mai ieftin asigurător şi 664 de lei la cel mai scump asigurător.

Tarifele sunt orientative însă pentru firme care pot modifica preţurile după bunul plac.

Intenţia este, da, de a încuraja un comportament bun în trafic şi, bineînţeles, odată cu aceasta să vină şi o reducere de tarif de RCA.

O altă schimbare este faptul că şoferii care deţin mai multe autovehicule vor beneficia de cea mai bună clasă de bonus.

Mai puţin cunoscute, dar avantajoase, spun brokerii, sunt decontările directe- serviciul prin care reparaţia maşinii poate fi plătită de către asigurătorul RCA al păgubitului.

Sărbătoare importantă pe 24 februarie! Ce tradiții trebuie să respecți dacă nu vrei să plângi amarnic mai târziu!... Cel mai tare mesaj de Dragobete a venit din partea...SRI! Ce a apărut pe pagina oficială...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x