Antena Căutare

Se apropie startul anului universitar: Regia unui loc in camin din Bucuresti, intre 87 si 800 de lei

Numarul de locuri disponibile in caminele universitatilor bucurestene sunt inca insuficiente pentru toti studentii care solicita un loc de cazare, acoperind circa 80% din cerere. Iar, conform unui studiu realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), in general, conditiile de cazare s-au imbunatatit, desi mai exista si "exceptii". Discrepante foarte mari sunt insa in ceea ce priveste tarifele de regie practicate.

Astfel, tarifele practicate de universitati difera in functie de numarul de locuri in camera, de conditiile de cazare, variind pentru camere cu baie proprie si cele cu modul sau baie comuna.

La Universitatea Tehnica de Constructii, de exemplu, regia de camin fluctueaza intre 87 de lei si un maxim de 160 lei, iar in caminele Universitatii Bucuresti regia minima de camin este de 182 lei iar cea maxima, de 265, potrivit Agerpres. La Academia de Studii Economice pentru camerele de trei, patru sau cinci locuri taxa este de 103 lei, in timp ce pentru o camera cu doua locuri aceasta ajunge la 174 lei.

Pentru caminele Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" regia minima este de 130 lei iar cea maxima de 190 lei. La Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport taxa minima perceputa studentilor pentru camin este de 150 lei, iar cea maxima, de 210 lei.

Cea mai mare diferenta intre regia minima si cea maxima se afla in caminele Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, unde variaza de la 100 lei la 800 lei.

Conform Legii Educatiei Nationale nr.1/2011, regia de camin nu poate fi mai mare decat diferenta dintre cheltuielile totale de intretinere si valoarea subventiei de stat, iar universitatile trebuie sa afiseze lunar, in locuri accesibile studentilor, bilantul venituri-cheltuieli pentru fiecare camin.

Foto: Intactimages

Accident cu... sina de tramvai: O bucata de fier a intrat peste un sofer in masina... Atacul ursilor, episodul "vitelul": Un urs a furat un vitel din Moroieni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x