Căutare Live

Se redeschid școlile: "Avem clase de șase elevi, doar 30% au spus că vin!" Ce se întâmplă cu cei care nu participă la pregătirea pentru examene

Doar 38% dintre elevii de clasa a 12-a vor participa începând de marţi la pregătirea în clase în vederea susţinerii examenului de bacalaureat. Situația are loc în Buzău, însă nu este singurul județ din țară, unde prezența anunțată este foarte mică. În cazul copiilor de clasa a opta, procentul privind prezenţa anunţată la aceste cursuri de pregătire este mai mare, de 60,08%.

Elevii revin la școală pentru pregătirea de BAC și Evaluare Națională

Hepta

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel, în judeţul Buzău, doar 38.75 la sută dintre elevii din ultimul an de liceu vor participa de marţi la cursuri, în clase.

Citește și: Anunțul momentului! Elevii vor merge gratuit cu orice mijloc de transport, doar pe baza carnetului de elev

BAC și Evaluare Națională 2020.Elevii de a VIII-a vin la școală, cei de a XII-a, mai puțin

În ceea ce-i priveşte pe copiii de clasa a opta, părinţii a 69. 8 la sută dintre ei şi-au dat acceptul pentru participarea la orele de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale.

”Cursuri de pregătire pentru examenele naţionale vor avea loc în toate unităţile de învăţământ. În acest sens, în toate unităţile de învăţământ au fost transmise materialele elaborate de minister şi de IŞJ pentru asigurarea participării cadrelor didactice la aceste activităţi, în regim de siguranţă. S-a purces la achiziţionarea de materiale dezinfectante, s-a făcut distribuţia băncilor astfel încât fiecare copil să fie în siguranţă, între bănci să se asigure o distanţă de 2 metri în faţă, în spate şi în lateral”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel.

Calendarul examenelor școlare din acest an. Informații importante pentru elevi, părinți și profesori

Șase elevi în clase, în mediul rural, nouă elevi în orașele mari

Conform sursei citate, în şcolile din judeţul Buzău vor fi, începând de marţi, clase cu cel mult 9 copii care vor participa la pregătire. Oficialii IŞJ Buzău spun că sunt suficiente cadre didactice care să predea în perioada următoare atâtor clase.

În cazul şcolilor din mediul rural, unde clasele sunt mai mici, au fost aşezate cel mult 6 bănci, în timp ce în şcolile din oraşe vor fi cel mult câte 9 copii care vor participa în acelaşi loc la cursuri.

”În ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii este prevăzută prezenţa a cel mult 10 copii într-o clasă cu păstrarea distanţei de 2 metri între bănci, faţă, spate, lateral, însă sunt clase, mai ales în mediul rural, foarte mici, în care, respectând această regulă nu intră mai mult de 6 copii. Vom avea clase cu 6 până la 9 elevi ”, a mai declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel.

Se va putea merge cu prosopul la plajă? Care sunt regulile principale pentru a nu fi amendat: "Plaja e la liber&quo... La 45 de ani, a murit răpus de Covid-19. Era asistent social, iar medicii au luptat să-l salveze: "Suntem înfrânți....
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri