Antena Căutare

Salarii mai mari pentru acești români! Cine sunt persoanele care ar putea încasa bani mai mulți 

Zeci de mii de români ar putea să aibă salarii mai mari în următoarea perioadă, în cazul în care protestele demarate de cadrele didactice vor avea succes. 

Zeci de mii de români ar putea să aibă salarii mai mari în următoarea perioadă, în cazul în care protestele demarate de cadrele didactice vor avea succes.

Zeci de sindicaliști din învățămând au discutat, luni, cu ministrul Educației. Nu au ajuns la un numitor comun, așa că au decis să protesteze.

Potrivit acestora, secretarele şi contabilii din sistemul de învăţământ ar trebui să beneficieze de un spor de 10 procente din salariul brut, întrucât lucrează în condiţii de stres. Nemulţumiri sunt însă şi în rândul bucătăreselor din sistemul preşcolar, care se plâng că le-au scăzut salariile chiar şi cu 1.000 de lei.

Profesori afiliaţi Federaţiei Spiru Haret, dar şi reprezentanţi ai personalului nedidactic şi auxiliar vor purta banderole în şcoli, în semn de protest faţă de inechităţile generate de lipsa sporurilor şi de grila de salarizare.

„Toţi colegii noştri vor purta o banderolă tricoloră, personal didactic de predare, auxiliar, nedidactic şi chiar de conducere vor purta o banderolă tricoloră până când se rezolvă aceste probleme. Avem un porgram de salarizare. Este foarte prost, suportă zeci de modificări care vin de pe o zi pe alta. Este imposibil pentru secretare sau contabile să facă faţă acestei avalanşe de rectificări. Au ridicat problema aplicaţiei forexedu, este o aplicaţie unde trebuie să introducă toate datele legate de execuţie bugetară, partea proastă e că, în fiecare lună, când trebuie să introducă datele respective. Acest lucru nu se poate întâmpla decât după 2-3 dimineaţa. Când 3.000 de persoane intră simultan în momentul acela aplicaţia se blochează”, spune Marius Nistor, presedinte FSE, potrivit bugetul.ro.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat că va încerca să găsească o soluție pentru a corecta inegalitățile.

Un nou impozit pentru români! În ce condiții trebuie să scoată bani din buzunare! ... Avertizare de ultimă oră! Polițiștii fac ravagii! Amenzi uriașe pentru toți bucureștenii care aruncă mucuri de țigară în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x