Antena Căutare

Motivul pentru care România are mai puține îmbolnăviri de Covid19 este uimitor. Medic: „Suntem obișnuiți cu infecțiile”

Țările din Europa de Est, inclusiv România, au fost mai puțin afectate de pandemia de coronavirus. Motivul?Tulpina care a făcut ravagii în țările vestice este diferită de cea de la noi, susține un medic dermatolog român.

Olga Simionescu este dermatolog la Spitalul Colentina din București, iar într-un interviu acordat în exclusivitate la Antena 3, a dezvăluit secretul îmbolnăvirilor reduse din România și din estul Europei.

Medicul a dezvăluit teorii care explică de ce estul Europei a fost mai puțin afectat.

„Încă din primele infectii de la Wuhan, chinezii au remarcat că exista pacienti foarte grav și alții care nu sunt grav deloc, ambele categorii fiind purtătoare de SARS-COV-2. Și au emis prima ipoteză - cea a serotipurilor.”, spune dr. Simionescu. "Ipoteza serotipurilor, contestată de cercetătorii de la Harvard presupune faptul că noul coronavirus a suferit mutații, iar în estul Europei a ajuns forma mai blândă", mai spune medicul.

Citește și:

Alertă în România după ce a crescut numărul cazurilor. Raed Arafat: "Infecția cu Covid-19 nu mai este în scădere. Respectați regulile!"

„Eu cred că nu avem în România forma din Italia. Cu siguranță, va reveni din toamnă. Se pare că al doilea contact ar fi mai puțin agresiv.”, averizează dr. Simionescu.

Alertă în România după ce a crescut numărul cazurilor. Raed Arafat: "Infecția cu Covid-19 nu mai este în scădere. R... Coronavirusul ar fi ajuns la noi încă din 2019, la fel ca în Franța. Streinu Cercel lansează informația care pune pe jar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x