Antena Căutare

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2017 aduce schimbări majore. Pentru prima dată, examenul începe cu probele scrise

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior pot susţine din nou bacalaureatul, in toamnă. Pentru prima dată la bacalaureat, examenul va începe cu probele scrise şi abia apoi vor urma probele orale.

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior pot susţine din nou bacalaureatul, in toamnă. Pentru prima dată la bacalaureat, examenul va începe cu probele scrise şi abia apoi vor urma probele orale.

În 21 august încep probele scrise ale examenului, cu Limba şi literatura română, 22 august - Limba şi literatura maternă, 23 august - proba obligatorie a profilului şi 24 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Din 25 august încep probele orale ale examenului. Astfel, în 25 - 28 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august - evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 - 31 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

În 1 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. În intervalul 2 - 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba în situaţii excepţionale prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrările scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluţionarea celor peste 42.200 de contestaţii depuse de candidaţi la probele scrise, au fost publicate luni de Ministerul Educaţiei şi arată că numărul promovaţilor a crescut de la 91.754 înainte de contestaţii la 93.640, adică rata de promovare este 72,9% faţă de 71,4%. De asemenea, numărul mediilor de 10 a crescut cu 29. Cea mai mare rată de promovare, de peste 83%, s-a înregistrat în judeţele Bacău, Sibiu, Iaşi şi Cluj, în timp ce în judeţele Ilfov şi Giurgiu rata de promovare a rămas sub 55%.

COD ROŞU DE INTERVENŢIE! 11 persoane, între care cinci copii, sunt internate în urma furtunii din Bihor... Sărbătoare mare, marţi! Sute de mii de credincioşi îi poartă numele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x