Antena Căutare

Veste extraordinară pentru mii de români! Setul de analize pe care românii îl vor face GRATUIT începând cu 1 aprilie!

Mii de bolnavi din România vor beneficia, începând de la 1 aprilie, de analize gratuite. Acestea vor putea fi făcute în baza biletului de trimitere de la medicul de familie. 

Așadar, începând cu prima zi a lunii aprilie, mii de bolnavi din România vor putea face gratuit investigații pentru depistarea hepatitei B și C, prin internare de o zi.

Gratuitatea analizelor pentru depistarea hepatitei B și C, care va fi disponibilă în curând și prin intermediul medicului de familie, vine din dorința de a eradica epidemia din țară. Astfel, persoanele care sunt infectate își vor putea face nu doar viremia gratuit, ci și alte investigații imagistice fără să fie nevoite să scoată bani din buzunar. Mai exact, este vorba despre peste 1000 de lei, bani care sunt necesari pentru achitarea acestor analize în prezent.

Conform ziare.com, specialiștii sunt de părere că în cazul în care românii ar beneficia de noile terapii ce vindecă hepatita C gratuit, epidemia din țara noastră ar putea fi oprită în doi ani.

Potrivit unor statistici, peste 650.000 de români ar fi infectați cu VHC, iar 80 la sută dintre aceștia ar fi infecții cu replicare virală. De asemenea, infecția cronică cu VHC care nu este tratată corespunzător poate evolua, în timp, spre ciroză sau chiar cancer hepatic.

Haos în Aeroportul Otopeni! Întârzieri de până la 50 de minute la decolare, în cazul mai multor avioane! Traficul aerian... Avertisment dur pentru părinți! ”Aveți grijă ce le cereți copiilor voștri! Nota 10 nu garantează nici pe departe succesu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x