Antena Căutare

Sfântul Nicolae 2021. Felicitări cu urări speciale și mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp, Facebook pe 6 decembrie

Pe 6 decembrie 2021, de Sfântul Nicolae, peste 500.000 de români își sărbătoresc onomastica. Și pentru că a le aduce un zâmbet pe bune, ți-am pregătit o serie de felicitări cu mesaje și urări simpatice de ”La mulți ani” pentru toți cei cu numele Nicolae, Nicoleta, Niki, Niculai, Neculai, Nicuşor, Niculae, Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole.

felicitare de sfantul nicolae 2021 cu text de la multi ani pentru 6 decembrie 2021 Galerie
Pe 6 decembrie 2021, de Sfântul Nicolae, peste 500.000 de români își sărbătoresc onomastica. Și pentru că a le aduce un zâmbet pe bune, ți-am pregătit o serie de felicitări cu mesaje și urări simpatice de ”La mulți ani” | Shutterstock.com

Luni, 6 decembrie 2021, este sărbătorit Sfântul Nicolae. Sute de mii de români poartă numele Ierarhului care stă așezat în stânga Tatălui.

Rămâi pe a1.ro pentru a afla ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae, cine este Ierarhul și ce minuni a făcut, dar și să alegi cele mai frumoase felicitări pentru cei care își celebrează ziua de nume pe 6 decembrie.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae 2021

Numele care se sărbătoresc astăzi, de Sfântul Nicolae, sunt: Nicoleta, Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole, Nikole, Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky, Niculăiţa, Nicolae, Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae Nic, Nik, Lae, Laie, Niklas, Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae, Nicholas sau Nicholaus.

Ți-am pregătit o serie de felicitări cu mesaje și urări speciale pe care să le trimiți celor dragi. Înainte să arunci o privire pe ilustrațiile din galeria foto, te invităm să citești mai multe despre Sfântul Nicolae, ocrotitorul sărmanilor, al copiilor, tinerilor, femeilor, marinarilor, pescarilor și celor care merg pe apă.

Citește și: Sfântul Nicolae 2021: tradiții și obiceiuri pe 6 decembrie. Cea mai puternică rugăciune pentru sărbătoarea de azi

Calendar sărbătoare 6 decembrie 2021: Cine a fost Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae s-a născut în provincia Licia (Lichia) din sudul Asiei Mici (Turcia de azi), în orașul Patara. A fost singurul copil al unei familii foarte înstărite și credincioase.

Încă de mic, Sf. Nicolae a făcut mai multe minuni. La scurt timp după e a venit pe lume, el a stat fără ajutor în picioare și când a ajuns la o vârstă mai mare a decis să ducă o viață virtuoasă.

Sfântul Ierarh a rămas timpuriu fără părinți. De el s-a ocupat unchiul său, pe care-l chema tot Nicolae. Ruda era episcop și Ierarhul a urmat calea acestuia.

Unul dintre evenimentele de care amintesc cărțile sfinte e când Sfântul Nicolae a strâns în fața casei sale pe toți săracii și oropsiții din acel ținut și le-a dăruit toate bogățiile moștenite, pe care el le socotea a fi deșertăciuni, și L-a urmat pe Domnul Iisus Hristos.

Citește și: Mesaje de "La mulți ani". Idei de urări și felicitări speciale pentru zile de naștere și onomastice

După aceea, și-a dedicat viața lui Dumnezeu și a făcut mai multe pelerinaje în Palestina și Egipt. Sfântul Nicolae a făcut multe minuni, iar una dintre cele mai cunoscute a constat în salvarea de la moarte a trei bărbați năpăstuiți pe nedrept.

Sfântul Nicolae 2021: Felicitări cu mesaje ”La mulți ani”

Luni, 6 decembrie 2021, peste 300.000 de români își sărbătoresc ziua de nume de Sfântul Ierarh Nicolae.

Dacă nu vrei să trimiți sărbătoriților un mesaj banal, poți alege o felicitare pe care să o postezi pe contul tău de Facebook sau să le-o trimiți prin SMS, pe WhatsApp, Instagram, pe Messenger sau alte platforme de social media pe care le folosești.

Citește și: Ce superstiții există pe 6 decembrie. De ce e bine să nu te cerți în această zi

În galeria acestui articol vei găsi mai multe mesaje foto care conțin urări pentru sărbătoriții de Sfântul Nicolae, pe care Biserica îl prăzmuiește pe 6 decembrie 2021.

Dacă nu vrei un simplu mesaj, dă click pe GALERIA FOTO atașată acestui articol pentru mai multe felicitări și alege-o pe cea care îți este pe plac.

Facebook a picat. Ce probleme au întâmpinat utilizatorii din România... Sfântul Nicolae 2021: tradiții și obiceiuri pe 6 decembrie. Cea mai puternică rugăciune pentru sărbătoarea de azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x