Antena Căutare

Autoritățile din România încep lupta împotriva poluării. Primul oraș care va avea autobuze electrice, din această vară

Pentru prima dată, pasagerii vor avea ocazia, începând cu luna august, să călătorească în municipiul Sibiu cu autobuze electrice, cu o capacitate de 24 de locuri fiecare, care vor circula pe un traseu ecologic, în centrul oraşului, cu scopul de a descuraja folosirea maşinilor proprii.

Autoritățile din România încep lupta împotriva poluării. Primul oraș care va avea autobuze electrice, din această vară
Sibiu, primul oraș în care vor circula autobuze electrice

"Eu sper ca până în august anul acesta să avem autobuzele", a declarat, joi, primarul Astrid Fodor. Potrivit sursei citate, biletele de călătorie cu aceste autobuze electrice nu ar trebui să fie mai scumpe decât biletele care se vând în prezent, pentru transportul public din municipiul Sibiu.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune că pe viitor se vor cumpăra mai multe autobuze electrice, care vor înlocui vechile autobuze care circulă în prezent prin oraş. Fodor afirmă că scopul este ca sibienii şi turiştii care folosesc mijloacele de transport în comun din oraş să aştepte cât mai puţin timp în staţii.

Primăria va cumpăra cinci vehicule electrice de transport public. Fiecare autobuz electric are o capacitate de 24 de locuri şi va fi dotat, printre altele, cu camere de supraveghere video şi Internet. Primăria va amenaja şase noi staţii de autobuz în zona centrală a Sibiului şi şase staţii de încărcări electrice. Proiectul costă 11,45 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 10,04 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de către Primăria Municipiului Sibiu.

19 februarie: Zi cu ghinion pentru Dacia, cel mai mare exportator din România... Tesla a obţinut acordul justiţiei germane pentru a continua tăierea pădurii de pe terenul primei sale fabrici de automob...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x