Antena Căutare

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei-mamă Elena a ajuns la Bucureşti - VIDEO

Sicriul cu rămăşiţele Reginei-mamă Elena a ajuns vineri, la ora 11.00, pe Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti, unde are loc o ceremonie la care participă Majestatea Sa Margareta şi membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai Bisericii Romano-Catolice, ai Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Ortodoxe Române şi ai altor culte, diplomaţi, reprezentanţi ai instituţiilor Statului şi ai Armatei României.

Majestatea Sa Margareta, vădit emoţionată la revenirea acasă a bunicii ei, îi are alături pe principele Radu, principesele Sofia şi Maria.

Sicriul cu osemintele a ajuns de la Geneva cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. El a fost însoţit de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, de secretarul de stat Victor Opaschi şi de Ioan Luca Vlad (Consiliul Regal) şi a Constanţei Iorga (Casa Majestăţii Sale).

La ceremonia de la Otopeni se află, între alţii, prim-ministrul desemnat Ludovic Orban, prim-ministrul demis Viorica Dăncilă, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şi ministrul demis al Culturii, Daniel Breaz.

Vineri, la ora 11.45, cortegiul funerar va pleca de la Aeroportul Internaţional Otopeni la Palatul Elisabeta.

Între orele 12.00 şi 12.45, sicriul va fi depus în Sala Regilor, unde familia regală se va reculege la catafalc.

Majestatea Sa Margareta doreşte ca, în mod simbolic, sicriul reginei Elena să plece către Curtea de Argeş de la Palatul Elisabeta, locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina-Mamă şi Regele Mihai au fost forţaţi să-l părăsească. Publicul va avea acces în faţa Palatului Elisabeta.

Regina Elena va fi reînhumată sâmbătă, la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, regele Mihai I.

Sursa : news.ro

”Mami are cancer!” Femeie de 36 de ani, despre cel mai dureros moment de când a aflat diagosticul:”Am văzut teamă în och... Moment istoric! Regina-mamă Elena a ajuns acasă, după 71 de ani! Emoții imense la Aeroportul Internaţional Otopeni. Vide...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x