Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Sindrom periculos cauzat de crimele de la Caracal! Tot mai mulți oameni au început să sufere de această problemă

Cazul de la Caracal ne-a afectat pe toţi. Psihologii şi sociologii spun că un astfel de incident șocant a generat printre părinţi neliniște, lucru ce ne face să vorbim despre un şoc post-traumatic.

Cazul de la Caracal ne-a afectat pe toţi. Psihologii şi sociologii spun că un astfel de incident șocant a generat printre părinţi neliniște, lucru ce ne face să vorbim despre un şoc post-traumatic.

Sunt oameni care se tem să meargă singuri pe stradă şi în special părinţi speriaţi că fetele lor ar putea deveni victimele unor oameni cu deviaţii de comportament.

CRIMINALUL DIN CARACAL. Sentimente amestecate cu frică şi furie i-au cuprins pe români după ce au aflat că Alexandra, o copilă de doar 15 ani din Caracal, abuzată şi sechestrată, a sunat la 112, dar pentru că nu a găsit înţelegere nu a avut nicio şansă. De la o zi la alta, detaliile terifiante care au ieşit la iveală despre Gheorghe Dincă, dar şi modul haotic în care au acţionat autorităţile au crescut tensiunea în rândul populaţiei.

„Spaţiul online s-a umplut de apeluri şi petiţii care cer mărirea pedepselor pentru viol şi crimă. În plus, tot mai multe femei spun că se tem să mai meargă singure pe stradă” (Gabi Diaconu, psiholog)

Impactul psihologic este şi mai mare pentru părinţi. Mai ales pentru cei de fete.

CRIMINALUL DIN CARACAL. Mulţi iau în calcul instalarea unor aplicaţii pe telefonul lor mobil pentru a-i monitoriza pe copii în permanenţă. Au început să-i supravegheze cu mai multă atenţie, să ştie tot timpul unde sunt şi cu cine se întâlnesc.

Specialiştii spun că evenimentele violente, precum crimele intens mediatizate generează panică şi în alte colţurile ale lumii.

CRIMINALUL DIN CARACAL. S-au făcut chiar studii în primăvara acestui an, în Statele Unite, după atentatul din Boston, care au scos la iveală că oamenii pot manifesta elemente de şoc postraumatic, care pot să apară şi la câteva luni de la producerea evenimentului.

Recomandari