Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Avocatul soților Ceaușescu, declarații controversate la 30 de ani de la Revoluție: ”A fost o lovitură de stat cu o crimă oribilă!”

Au trecut aproape 30 de ani de la căderea comunismului, iar avocatul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu din procesul de la Târgoviște, generalul în rezervă Constantin Lucescu, a vorbit despre ce li s-a întâmplat soților Ceaușsescu atunci. 

Avocatul soților Ceaușescu, declarații controversate la 30 de ani de la Revoluție: ”A fost o lovitură de stat cu o crimă oribilă!”

Astfel, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, avocatul soților Ceaușescu a făcut o serie de mărturisiri, el declarând că procesul acestora a fost o crimă.

”Domnule Gâdea, ce poate simți un om care participă la o crimă, care crede că prin actul lui de cruzime și al celorlalți poate deschide porțile democrației. Românul simplu. românul neacademician, spune un lucru esențial: cine seamănă vânt, va culege furtună.

ANAF a reluat vânzarea pentru mașina ARO cu care Ceaușescu s-a fălit în fața lui Gorbaciov! I-a scăzut valoarea! De la ce preț pornește licitația

N-am făcut în '89 decât să semănăm vânt. Toată lumea vorbește de un proces. Vă rog să scoateți din conotația acestei discuții cuvântul proces. Pentru a discuta de un proces, am fi avut nevoie de un rechizitoriu. Pentru a putea să avem un rechizitoriu valid, trebuia să avem incriminări, o expertiză medico-legală, pe care noi am complinit-o cu doctorul Verdeș pe care l-ați văzut că l-a prezentat colonelul Boieru și care le-a luat o tensiune. Este de râs.

Pentru a fi avut proces pentru o revoluție, trebuia să avem o revoluție. Și dacă stau bine să mă gândesc, eu sunt doar jurist - nu am calitatea de istoric, de politolog -, da, din puțina carte pe care am învățat-o, ca să avem o revoluție trebuia să am un program, o subvenție și mijloace de realizare. Am avut un singur lucru: 'ce-ai făcut în ultimii cinci ani?' și 'hai să ne batem care să punem mâna pe putere'”, a spus el în direct, la Antena 3.

Ceaușescu a trecut prin chinuri groaznice! Doar doi oameni au avut voie să afle ce i s-a întâmplat Tovarășului Suprem

Ba mai mult, el susține că nu a fost o revoluție, ci o lovitură de stat și o crimă

”Lovitură de stat cu o crimă oribilă. Este opinia a mea, însă, și nu pot să-mi arog dreptul de a da un verdict definitiv. (...) După crima umană pe care noi am făcut-o am făcut a doua și cea mai importantă crimă care duce la desconsiderarea statului și a instituțiilor statului. Instituția cea mai importantă este justiția.

Câinele lui Ceaușescu, motiv de gelozie pentru Elena! Miniștrii stădeau drepți în fața lui Corbu și dictatorul cheltuia o avere pentru el! „Nicule, să te culci cu potaia”

Toată străinătatea a criticat modul în care nu a existat proces. Iar noi am căutat în continuu să-i spunem proces. La ce să-i spunem proces? Domnul Gelu Voican, ca și rechizitoriu, făcea acele acte prim martie 1990. Păi cum am făcut noi dosar 1/90, pe 25 decembrie? Aveam elemente de premoniție? (...)”, a mai mărturisit el, potrivit sursei citate.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro