Situaţie incredibilă într-o comună din judeţul Braşov! Primarul localităţii şi-ar dori să doneze mai multe arme de foc, însă nu le ia nimeni

Acum, pistoalele sunt păstrate de un armurier, dar edilul s-a săturat să-i plătească o chirie lunară. Oricum, o face de doi ani, iar asta a diminuat destul de mult bugetul local. Mai ales că discutăm despre arme uzate.

Primăria a rămas cu armele în custodie, după ce s-a desfiinţat Poliţia Locală din comună. Astfel, de doi ani de când poliţiştii locali nu mai patrulează prin Bod, armele sunt închise şi securizate în seiful unui armurier din Braşov. După ce au fost scoase la vânzare şi nu s-a găsit niciun cumpărător, edilul a decis să le doneze.

Nouă pistoale de autoapărare, vechi de nouă ani, cu bile de cauciuc, neletale, fabricate în Ucraina, se află depozitate în condiţii de maximă siguranţă. Armele au intrat în depozit undeva în 2017, nouă bucăţi şi 111 bucăţi de muniţie calibrul 10X22.

Dacă nici de această dată nu este nimeni interesat, edilul ia în calcul şi casarea armelor. Procedura de casare a armelor neletale presupune prezentarea posesorului armei la Serviciul Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase, unde va depune o cerere prin care îşi exprimă opţiunea de casere a armei. De asemenea, acesta va depune şi arma în cauză, urmând ca poliţiştii specializaţi să efectueze procedura de casare.

Valoarea de inventar a armelor şi a muniţiei este de peste 14.000 de lei, însă din cauza că sunt vechi şi uzate nu mai valorează nimic

Ultimele știri