Antena Căutare

Slujbă de Înviere în limba slavonă pentru refugiații din Ucraina. Unde pot merge credincioșii în noaptea de Înviere

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a anunțat unde pot participa refugiații din Ucraina la Slujba de Înviere, în limba slavonă.

colaj foto cruce catedrala metropolitana din iasi si lumanari de la slujba de inviere Galerie
Catredala Metropolitană din Iași va ține Slujba de Înviere în limba Slavonă | Hepta & Shutterstock

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a anunțat că persoanele refugiate din Ucraina se pot bucura, în această seară, de o slujbă în limba slavonă. Slujba de Înviere va avea loc la Catedrala Mitropolitană din Iași și va fi oficiată în slavona bisericească pentru refugiații din Ucraina, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Slujbă de Înviere pentru refugiații din Ucraina în limba slavonă la Catedrala Mitropolitană din Iași

Potrivit comunicatului oficial emis de Patriarhie, Catedrala Mitropolitană din Iași va ține Slujba de Înviere de anul acesta în limba slavonă, „aşa cum se slujeşte în Ucraina”, transmite News.ro.

„În noaptea de Înviere, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, persoanele refugiate din Ucraina se vor putea bucura de momente de mângâiere duhovnicească prin posibilitatea de a participa la Slujba de Înviere oficiată în limba slavonă bisericească, aşa cum se slujeşte în Ucraina”.

„Astfel, conform rânduielii, după ce vom primi la miezul nopţii lumina sfântă de la Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, credincioşii ucraineni vor putea participa apoi în incinta Ansamblului Mitropolitan la Slujba de Înviere oficiată în Biserica „Sfântul Gheorghe” - vechea Catedrală Mitropolitană, unde vor sluji părintele Dumitru Popescu, etnic român din Ucraina, şi părintele Vladislav Nedelcu, vorbitor de limbă slavonă şi slujitor la Biserica Talpalari din Iaşi”, a anunţat Vasile Bănescu.

Citește și: Paște 2022. Programul slujbei de Înviere la Patriarhie

Refugiații ucraineni vor primi produse tradiționale de Paște

Potrivit comunicatului, după slujbă, refugiații din Ucraina se vor putea bucura de ospitalitatea românească, conform tradiţiei pascale.

„Dealtfel, în toate cele trei puncte vamale de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor (vămile Sculeni, Stânca Costeşti şi Rădăuţi Prut), unde se asigură în continuare permanenţa în vederea sprijinirii persoanelor refugiate din Ucraina, în perioada pascală vor fi oferite, pe lângă cele de strictă necesitate, şi produse tradiţionale”, a completat Bănescu.

Citește și: Slujba Învierii se vede în direct, la Observator, sâmbătă, de la 23.45. Transmisiuni de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim

Peste 600.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la începutul crizei

Nu mai este o noutate faptul că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a dus, în ultima luna, la apariția unui val mare de refugiați, în mare parte femei și copii. O parte dintre cei care au ales să fugă de pericol în România, în timp ce unii sunt doar în tranzit.

Potrivit News.ro, aproximativ 10 milioane de ucraineni au părăsit casele lor de la debutul conflictului din Ucraina. Dintre aceștia, din data de 10 februarie și până acum, 617.669 de refuzgiați au intrat la noi în țară, transmite Poliția de Frontieră, conform aceleiași surse.

Copiii ucraineni au ieșit în stradă să le mulțumească românilor pentru ospitalitate

De la izbucnirea crizei politice, românii le-au sărit în ajutor refugiaților ucraineni care au trecut granița țării noastre. Fie că au fost în tranzit sau au venit să caute un loc unde pot fugi de război, au fost întâmpinați cu cele necesare. Mobilizarea Românilor a fost fantastică, iar mulți dintre ei au venit de la sute de kilometri distranță pentru a da o mână de ajutor.

În semn de mulțumire, la începutul acestui luni, câțiva copii din Ucraina, împreună cu mamele lor au oferit flori bucureștenilor. Timp de câteva ore, ei au mers la pas prin centrul Bucureștiului și le-au oferit flori tuturor celor pe care îi întâlneau.

Rezultate extrageri Loto 23 aprilie 2022. Numerele câștigătoare sâmbătă la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noro... Fostul Principe Nicolae și Alina Binder, primele imagini cu fiul lor. Portretul înduioșător de familie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x