Antena Căutare

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie, apel pentru gravide. De ce le îndeamnă să se vaccineze împotriva Covid-19: „Nu amânați”

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie face un nou apel la adresa femeilor însărcinate pe care le îndeamnă să se vaccineze împotriva Covid-19.

gravida-asistenta-vaccin
Societatea de Obstetrică şi Ginecologie face un nou apel către gravide să se vaccineze cât mai repede împotriva Covid-19 | Shutterstock

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România le îndeamnă pe femeile însărcinate să nu aștepte să nască, pentru a se vaccina ulterior, ci să se vaccineze împotriva Covid-19 cât mai repede. Reprezentantul Societății spune că vaccinul nu are efecte negative nici pentru mamă, nici pentru făt.

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România a publicat un mesaj pe rețelele sociale, în care se adresează femeilor însărcinate. În mesaj este specificat faptul că datele și studiile acumulate în ultimele 19 luni arată că vaccinul este sigur pentru femeile însărcinate.

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie, apel la femelie gravide: „Nu amânaţi vacinarea până după naştere!”

„Nu amânaţi vacinarea până după naştere! Ar putea fi prea târziu. Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cine se poate vaccina cu doza trei de Moderna. Doar pentru o anunită categorie de vârstă este recomandat serul a treia oară

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie explică de ce e bine ca gravidele să se vaccineze împotriva Covid-19

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România evocă mai multe argumente pentru care fac acest apel la adresa femeilor însărcinate. Reprezentantul societății avertizează că boala Covid-19 poate afecta sarcina, iar vaccinul scade riscul de infectare.

„Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naştere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI şi deces al mamei. Vaccinarea scade riscul de infecţie cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă şi de a ajunge la spital e 10 ori. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori”, sunt câteva dintre argumentele pe car ele aduc reprezentanții Societății.

Totodată, Societatea de Obstetrică şi Ginecologie specifică faptul că vaccinarea nu afectează feritiliatea și nu afectează fătul.

Citește și: Nou tip de înșelăciune pe bază de certificate verzi de vaccinare anti-COVID false. Ce avertisment au lansat polițiștii

„Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltaţi de mamă după vaccinare ajung şi la făt atât prin placentă, înainte de naştere, cât şi prin laptele matern, după naştere. Vaccinul este sigur pentru gravidă şi făt. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea”.

Citește și: Ce sunt anticorpii monoclonali, de când sunt disponibili în România și cine poate face această terapie

”Nu amânaţi vaccinarea până după naştere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscaţi viaţa şi viaţa copilului pe care îl aşteptaţi. Cu un singur gest simplu, sigur şi la îndemână, puteţi să vă protejaţi, împreună cu bebeluşul”, se mai arată în mesajul transmis de prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România.

Și Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a transmis vara trecută un îndemn la adresa femeilor gravide.

Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță anunțate de președinte. Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu... Rezultate Loto 21 octombrie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x