Antena Căutare

Sorin Blejnar: "Florile au fost pentru noi o preocupare permanenta"

Florile au reprezentat pentru Garda Financiara o preocupare permanenta pentru ca fac parte, la fel ca si lactatele, din categoria produselor cu risc fiscal ridicat, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat de Mediafax. Oficialul a spus ca autoritatile monitorizeaza aceste produse inca din 2009.

"Noi, de la inceputul lui 2009, am dispus o monitorizare a intrarilor din spatiu comunitar la produse cu risc fiscal ridicat. O facem prin Garda Financiara si avem dezvoltata iclusiv o aplicatie informatica - trafic control - care monitorizeaza intrarile de legume, fructe, carne, lactate, flori si alte produse. Florile au fost pentru noi o preocupare permanenta (...) De la inceputul lui 2011 pana miercuri, 21 septembrie, au fost confiscate 179 de tiruri cu produse cu risc fiscal ridicat, avand o valoare totala de 32 de milioane lei. Actiunile vor continua indiferent daca vorbim de zahar, flori, lactate sau carne si indiferent de tara de provenienta"


Seful ANAF a afirmat ca in lipsa "asa-zisului scandal al florilor" presa nu ar fi dat importanta controalelor derulate de Garda Financiara pe aceste segmente, verificarile fiind impuse de lipsa evidentei institutionalizate, odata cu intrarea in UE, si de riscul mai mare de frauda in cazul acestor produse, care au o viteza mare de rotatie: "Noi am fost destul de contentrati pe acestea (importurile de carne, fructe, legume, flori, lapte - n.r.), dar ne-a lipsit mediatizarea. Daca nu era asa-zisul scandal al florilor, nimeni din media nu ne baga in seama cu aceste actiuni",

Blejnar a precizat ca, in urma controalelor din acest an, au fost puse masuri asiguratorii in valoare de 123 de milioane lei. El a mai aratat ca in cazul a 29 de transporturi asupra carora s-a pus sechestru beneficiarii erau societati cu datorii la stat.

In ceea ce priveste lactatele, Blejnar spune ca nu are date privind rezultatul controalelor de la inceputul anului.

Mai multe tiruri cu seminte si flori din Olanda au fost verificate in ultimele zile, masura care a fost interpretata de autoritatile olandeze drept un abuz. Presa si politicieni olandezi au acuzat ca verificarile stricte au fost introduse la numai o zi dupa ce guvernul olandez a decis sa blocheze intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen.

sursa: Hotnews

Patronatele propun salariu minim pe ora in locul celui minim pe economie... Romania va adera la un proiect pilot al CE privind incurajarea turismului in extrasezon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x