Antena Căutare

Breaking News: Soția lui Gheorghe Dincă, cercetată pentru complicitate la omor

În cadrul conferinței de presă de vineri, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că procurorii au extins urmărirea penală în cazul de la Caracal şi pentru complicitate la omor, pe numele soţiei lui Gheorghe Dincă.

În cadrul conferinței de presă de vineri, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că procurorii au extins urmărirea penală în cazul de la Caracal şi pentru complicitate la omor, pe numele soţiei lui Gheorghe Dincă.

Potrivit lui Felix Bănilă, cercetarea penală a fost extinsă pe numele Elenei Dincă, soţia lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, după sesizarea mamei Luizei Melencu.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a spus Bănilă.

De asemenea, în data de 2 septembrie a fost extinsă din nou urmărirea penală pentru două infracţiuni de profanare de cadavre sau morminte, potrivit şefului DIICOT.

Au fost cerute informaţii din Italia şi din SUA pentru cazul Caracal

În cadrul conferinței de presă, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat că, la începutul lunii august, procurorii au emis un ordin european de anchetă pentru Italia şi au dispus comisie rogatorie către autorităţile din SUA, pentru a identifica eventualele activităţi ale lui Gheorghe Dincă.

„Confirmăm emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autorităţile judiciare din Italia, pentru obţinerea informaţiilor necesare, precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din SUA la data de 26 iulie. În 6 august s-a dispus comunicarea datelor privind existenţa conturilor bancare a datelor, privind veniturile şi tranzacţiilor imoblizare, conturile societăţilor comerciale deţinute de inculpat, de soţia sa, fiica sa, cei trei fii, de ginere”, a declarat şeful DIICOT.

Potrivit lui Felix Bănilă, pe 14 august 2019, cele 4 maşini ale lui Gheorghe Dincă au fost indisponibilizate.

„La 19 august s-a dispus efectuarea unor activităţi pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile si a sumelor de bani din activităţi ilicite. La aceaşi dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD şi asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă.

Plimbată cu ambulanța între Vaslui și Iași! Victima unui accident rutier a fost refuzată în Iași, trimisă la Vaslui și r... Alexandru Cumpănașu, prima reacție după declarațiile procurorul-șef DIICOT: ”Este strigător la cer! Nu se poate așa ceva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x