Căutare Live

SRI, avertisment important pentru români. România, în stare de alertă după ce au fost înregistrate numeroase atacuri cibernetice

Serviciul Român de Informații (SRI) a transmis un avertisment important pentru români în cursul zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2022. Se pare că România este ținta unor atacuri de tip ransomware la scară largă venite din partea unor hackeri.

Serviciul Român de Informații (SRI) a transmis un mesaj de alertă pentru toți românii

www.facebook.com/sri.oficial

Într-un comunicat oficial transmis pe site-ul Serviciului Român de Informații (SRI) se arată faptul că țara noastră a devenit ținta unor atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware.

SRI a transmis un avertisment important în care se arată că România este ținta unor atacuri cibernetice venite din partea unor hacker

Potrivit specialiștilor în securitate cibernetică, hackerii urmăresc să folosească adrese de email aparținând unor instituții din România pentru a induce în eroare victimele.

Citește și: Anonymous România, „lovitură” grea pentru Rusia! Ce au făcut românii din gruparea de hackeri. Anunțul a devenit viral

Românii sunt sfătuiți să nu acceseze link-uri sau fișiere atașate unor emailuri sau unor mesaje primite prin SMS, WhatsApp, Signal, Telegram și alte aplicații de comunicare.

„Alertă Cyber: Posibil atac ransomware

La nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații au fost obținute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware. Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime.

Se recomandă a nu se accesa link-uri sau fișiere atașate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. Se recomandă aceleași măsuri de precauție privind accesarea link-urilor sau a atașamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc.

De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranță (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum și stocarea acestor copii pe suporți de memorie separați fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, se arată în comunicatul oficial transmis de către Serviciul Român de Informații (SRI), pe site-ul oficial.

Avertismentul celor de la SRI vine la scurt timp după ce Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC a anunțat faptul că România a fost ținta unor atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care aparțin unor instituții publice și organizații private din România.

„Astăzi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care aparțin unor instituții publice și organizații private din România. Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost țintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraîncărcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple. Reiterăm necesitatea și importanța implementării măsurilor de securitate cibernetică adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteți folosi în acest sens poate fi accesat pe site-ul dnsc.ro”, au scris cei de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC pe contul oficial de Facebook, în cursul zilei de vineri.

Mai mult decât atât, în ultimele săptămâni din aprilie și începtului lunii mai, țara noastră a devenit ținta unui atac cibernetic cu un virus transmis prin SMS. Astfel, numeroși utilizatori de telefonie mobilă au primit un mesaj suspect prin care sunt anunțați că au un mesaj vocal, pe care îl pot asculta doar dacă accesează linkul dat.

Potrivit specialiștilor, această escrocherie permite răufăcătorilor să dobândească acces la datele personale și la informații importante și chiar să golească conturile bancare.

Rezultate extrageri Loto 1 mai 2022. Numerele câștigătoare sâmbătă la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu... (P) Care sunt cele mai importante beneficii ale serviciilor de închirieri auto?...
Parteneri
Rețetă de zacuscă de vinete. Cea mai îndrăgită conservă din legume
Catine.ro
Ultimele știri
x