Antena Căutare

SRI avertizează! România, rută de tranzit pentru adepții ISIS

România rămâne ruta secundară pentru lupătorii care pleacă din Siria și Irak și ajung în Europa, pentru a se alătura teroriștilor ISIS, se arată într-un comunicat al Serviciului Român de Informații. 

România rămâne ruta secundară pentru lupătorii care pleacă din Siria și Irak și ajung în Europa, pentru a se alătura teroriștilor ISIS, se arată într-un comunicat al Serviciului Român de Informații.

„România nu este o rută principală de tranzit pentru „foreign fighters” (luptători străini – n.r.), ci se află pe unul dintre traseele secundare de deplasare a acestora spre Siria ori Irak, fiind identificate doar situații punctuale de luptători străini care au încercat să tranziteze ori au accesat teritoriul național”, a comunicat SRI, potrivit libertatea.ro.

Luna trecută, un tânăr de 19 ani care voia să se radicalizeze a fost arestat de polițiștii britanici în timp ce încerca să ajungă cu un avion al unei companii low-cost din Stansted în București cu un bilet doar dus.

O mare parte din imigranţii care au ajuns anul trecut în ţara noastră provine din Turcia şi ajunge în România, via Bulgaria. Este o rută mai puţin folosită de imigranţi care preferă traseele mai scurte şi ieftine. Rutele în care este inclusă România sunt două: Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria – Germania şi Turcia – România – Ungaria – Austria – Germania, preciza Libertatea, în luna martie.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Maria. Cum să te rogi în această zi sfântă... Atenție! Cine se urcă beat la volan, de mai multe ori, se poate trezi cu permisul suspendat pe viaţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x