Antena Căutare

Oficial: Când intră România în stare de alertă! Amendamanetul votat contrazice Constituția: „Mai faci și astfel de artificii”

Amendamentul Partidului Național Liberal prin care legea intră în vigoare de la momentul publicării în Monitorul Oficial a trecut. Acest lucru contravine Constituției, unde este prevăzută intrarea în vigoare la trei zile de la momentul publicării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a discutat proiectul de lege privind starea de urgenţă.

Până acum au fost adoptate mai multe amendamente printre care şi unul depus de deputatul PNL, Florin Roman, ce prevede că legea intră în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, nu în trei zile de la promulgare, aşa cum prevede Constituţia, amendament ce este practic în contradicţie cu Constituţia.

„La articolul 64, după alin.(2) se introduce un nou alineat cu cuprinsul: (3) Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea I”

Ce presupune starea de alertă

Pentru a ține epidemia de coronavirus sub control, președintele a anunțat trecerea la stare de alertă, care este o măsură de prevenţie instituită la nivel local sau naţional, ce constă în punerea în aplicare a unor planuri de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă.

Mai exact, în timpul stării de alertă, autoritățile vor putea lua diverse măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi fundamentale referitoare, după caz, la libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituţia României.

În timpul stării de alertă, autoritățile vor putea să emită ordonanțe de urgență pentru a dispune în continuare diverse măsuri de izolare sau distanțare socială.

Mama unei fetițe de aproape de trei ani, sancționată de polițiști: ”Vecinul e deranjat de zgomotele făcute de fiica mea.... Vrancea: 28 de muncitori din Sri Lanka angajaţi la o firmă de confecţii, confirmaţi cu coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x