Antena Căutare

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar estimările autorităților sunt îngrijorătoare, întrucât România se află într-o creștere supra-exponențială. 

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie Galerie
Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Potrivit unui comunicat de presă transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență, România ar putea fi nevoită să intre din nou în stare de urgență undeva la începutul lunii august, pentru a face față situației. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români care au fost sau sunt infectați.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de coronavirus a crescut în România cu 54,3% faţă de săptămâna trecută, iar prognoză realizată de o companie privată pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată o creștere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus în România, conform Digi24.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

Astfel, potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 - 4.088 în terapie intensivă.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

În aceste condiții, autorii prognozei spun: „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

Capitala, în carantină după explozia de cazuri de COVID-19?! Raed Arafat, un nou avertisment: ”Este posibil să luăm măsuri locale de restricţie!”

Documentul arată, de asemenea, faptul că, în luna septembrie, România va depăși un milion de îmbolnăviri, în cel mai rău caz și mai puțin de jumătate de milion, într-un scenariu optimist.

Redeschiderea școlilor, un pericol uriaș. Avertismentul lansat de cercetători: ”Copiii cu vârste de peste 10 ani pot tra... Medicul Theo Trandafirescu, din New York: ”Imunoterapia, componenta-cheie în tratarea pacienților cu COVID-19!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x