Antena Căutare

Staţii automate de închiriere a bicicletelor şi 35 de kilometri de piste pentru biciclişti, la Buzău

Buzăul va avea staţii automate de închiriere a bicicletelor, investiţia în valoare de 2, 5 milioane de euro fiind asigurată din fonduri europene, cu cofinanţarea Primăriei în valoare de 155 de mii de euro.

Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, realizarea staţiilor automate de închiriere a bicicletelor face parte dintr-un proiect de mobilitate urbană.

Totul va fi gata anul viitor, când principalele artere din municipiu vor avea atât piste, cât şi biciclete. Proiectul se ridică la 2, 5 milioane de euro, din bani europeni, Primăria urmând să aloce din fonduri proprii 155.000 de euro, reprezentând cofinanaţarea proiectului.

”Contractul are toate condiţiile îndeplinite. Suntem în pas cu lumea civilizată de a încuraja mersul pe jos, mersul cu bicicleta, mersul cu mijloacele de transport în comun.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Primele staţii automate vor fi gata chiar de anul viitor, iar în paralel Primăria va continua amenajarea de piste pentru biciclete astfel încât o suprafaţă cât mai mare din oraş să fie acoperită de astfel de trasee speciale şi sigure pentru ciclişti. Primăria intenţionează ca piste de biciclete să fie pe 35 de km din oraş, pe străzile mari ale oraşului, dar şi în zonele industriale si în trei parcuri mari din oraş.

Fiecare staţie va fi supravegheată video şi va avea o trusă de depanare. Închirierea vehiculelor se va face prin sistem ticketing.

Staţiile din care buzoienii vor putea închiria bicicletele, contra unei sume modice, sunt mobile şi vor putea fi relocate la nevoie.

Sursa : news.ro

Circulaţie feroviară oprită între Craiova şi Bucureşti după ce 15 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat... O elevă, lovită și amenințată cu arma, în căminul unui liceu din Iași! Un profesor a dat alarma la 112! Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x