Antena Căutare

Trei bârne putrezite şi un perete din lemn mai mult prăbuşit- așa a ajuns casa lui Constantin Brâncuși. „Ne vom spăla ruşinea pentru tot ce s-a întâmplat”

În al doisprezecelea ceas, autorităţile gorjene au preluat o clădire-simbol a României! Este vorba despre casa în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuşi, de la Hobiţa. Sau ce a mai rămas din ea! Clădirea, care este acum o ruină, se afla în proprietatea moştenitorilor lu

În al doisprezecelea ceas, autorităţile gorjene au preluat o clădire-simbol a României! Este vorba despre casa în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuşi, de la Hobiţa. Sau ce a mai rămas din ea! Clădirea, care este acum o ruină, se afla în proprietatea moştenitorilor lui. Oamenii însă nu au avut bani să îl refacă.

Trei bârne putrezite şi un perete din lemn mai mult prăbuşit. Casa celui mai mare sculptor al României, Constantin Brâncuşi este acum imaginea nepăsării. Doar câteva materiale din locuinţă au putut fi salvate de Primăria Peştişani şi depozitate în siguranţă.

Imobilul a fost proprietate privată, iar autorităţile nu au putut interveni nicicum să îl salveze de la distrugere. Acum, o lege apărută recent permite autorităţilor să repună monumentul pe picioare.

Vestea îi bucură şi pe localnici, dar şi pe turiştii care vizitează acum doar o copie a casei lui Brâncuşi, ridicată la câteva sute de metri distanţă de locuinţa originală. Cu ajutorul unor fotografii, autorităţile locale vor încerca să restaureze casa lui Brâncuşi.

„O să dureze ceva şi documentaţia, fiind vorba despre un monument istoric, va dura câteva luni, până atunci o să o protejăm şi sunt convins că va ieşi ceva cu adevărat foarte frumos şi ne vom spăla ruşinea pentru tot ce s-a întâmplat până acum”, a declarat Cosmin Pigui, primar Peștișani.

O altă maternitate, închisă de urgență în Capitală! S-au început deja procedurile de igienizare... „Nu se pot mânca!” Biscuiții integrali din școli, cei care au înlocuit clasicul corn, ajung la gunoi, zi de zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x