Antena Căutare

Studiu: Bărbații cu un IQ ridicat tind să facă această activitate banală

Potrivit unui studiu publicat recent, bărbații care tind să facă următoarea activitate au avut niveluri mai mari ale coeficientului de inteligență.

imagine coeficient de inteligenta abreviere
Studiu: Bărbații cu un IQ ridicat tind să facă această activitate banală | Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea din Finlanda de Est și de la Universitatea din Liverpool și-au propus să verifice o ipoteză, iar recent au publicat rezultatele studiului lor.

Citește și: Test de inteligență rapid. Doar 1% dintre oameni pot observa animalul ascuns în imagine. Îți ia 11 secunde să-l vezi

Studiu: Bărbații cu un IQ ridicat tind să facă această activitate neobișnuită

Cercetări recente arată că bărbații finlandezi, care pariază pe cursele de cai, pot avea niveluri mai mari ale coeficientului de inteligență.

Potrivit unui studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Finlanda de Est și de la Universitatea din Liverpool, bărbații cu un IQ mai mare sunt mai înclinați să parieze pe curse de cai, notează Scitechdaily.com.

Cercetarea a apărut în Journal of Behavioral Decision Making. Participanții la studiu care au avut un scor ridicat în ceea ce privește coeficientul de inteligență au fost mai susceptibili de a participa la jocuri de noroc bazate pe abilități, cum ar fi cursele de cai, de a alege pariuri mai complicate și de a cheltui mai mulți bani.

Citește și: Test de inteligență în 7 secunde! Privește poza și descoperă ce urs este diferit! Iată răspunsul

La cercetare au participat peste 15.000 de bărbați finlandezi care au susținut un test de IQ ca parte a îndatoririi lor militare obligatorii în timp ce se înrolau în Forțele de Apărare finlandeze.

Acest lucru a fost completat și cu informații despre comportamentul bărbaților în timp ce iau parte la jocurile de noroc online, precum și cu statistici de la Statistics Finland privind situația socioeconomică, venitul și nivelul lor de educație.

Femeile nu au fost incluse în date, deoarece legislația finlandeză cere doar bărbaților să finalizeze serviciul militar și să facă un test de IQ.

„Cercetarea noastră a găsit o corelație puternică între bărbații cu un IQ ridicat și cei care participă la jocuri de noroc calificate, cum ar fi pariurile pe cursele de cai.

Citește și: Test de inteligență rapid! Adaugă o singură linie și rezolvă problema matematică. O mamă s-a chinuit, însă fiul a reușit rapid

Este important de reținut că descoperirile noastre nu pot fi neapărat generalizate la jocurile de noroc bazate pe șansă, cum ar fi păcănelele.

Cu toate acestea, există foarte puține cercetări anterioare privind asocierea dintre inteligență și jocurile de noroc bazate pe abilități și, prin urmare, găsirea unei asocieri atât de strânse este semnificativă”, a precizat profesorul David Forrest de la Universitatea din Liverpool.

Studiul nu oferă un răspuns definitiv cu privire la motivul pentru care bărbații cu un IQ mai mare le-ar plăcea să parieze pe curse de cai, dar cercetătorii cred că acest lucru ar putea fi din cauză că bărbații cu IQ mai mare se bucură de provocarea matematică pe care o reprezintă astfel de pariuri bazate pe abilități.

Profesorul asociat Jani Saastamoinen de la Universitatea din Finlanda de Est a spus că pariurile ar putea fi comparate cu rezolvarea de cuvinte încrucișate.

„Poate, pariorilor le place să strângă numerele și să găsească caii câștigători, chiar dacă știu că vor ajunge să piardă bani pe termen lung”, a transmis acesta.

Ce se va întâmpla cu clienţii Enel după ce compania pleacă din România. Mesajul autorităților pentru utilizatori... Rezultate Loto 24 noiembrie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x