Antena Căutare

Cum vor arăta cerințele la Bacalaureatul de anul acesta. Modele de subiecte la Română, Matematică sau Istorie

Ministerul Educației a publicat o nouă serie de modele de subiecte pentru elevii din clasele a XII-a, care susțin examenul de Bacalaureat în iunie 2020. Potrivit ministerului, cerințele pentru fiecare materie de examen au fost formulate doar din materia de pe semestrul I.

Cum vor arăta cerințele la Bacalaureatul de anul acesta. Modele de subiecte la Română, Matematică sau Istorie
Modele de subiecte pentru Bac 2020 | Hepta

Al patrulea set de teste de antrenament pentru liceeni a fost publicat luni de Ministerul Educației. Modelele de subiecte sunt disponibile pentru continuarea pregătirii în vederea susținerii examenului de Bacalaureat 2020.

Subiectele au fost organizare de Ministerul Educației pe filieră și profil și sunt disponibile AICI!

”Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), continuă să pună la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Examenului de bacalaureat național. Aceste teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Reamintim că în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare.

Citește și: Școlile rămân închise. Cum se vor calcula mediile elevilor pentru ca anul școlar să fie încheiat pe 12 iunie

Pentru a facilita abordarea de către candidați a pregătirii examenului de bacalaureat, MEC a reorganizat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament, în seturi, în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil. Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat.

Recomandăm rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări”, a transmis ministerul.

Citește și: Monica Anisie, detalii despre examenul de bacalaureat: "Am eliminat din materie, începem cu probele scrise"

Subiectele la BAC vor fi doar din materia pe semestrul I

Ministerul Educației a publicat recent programele actualizate pentru examenul de Bacalaureat 2020. Pe baza acestora vor fi elaborate subiectele de examen, care va începe pe 22 iunie, cu probele scrise.

Ministerul Educației a anunțat că a fost exclusă materia din semestrul al doilea al acestui an școlar.

Marcel Vela, primele declarații după ce s-a aflat că starea de urgență nu va fi prelungită: ”Virusul nu se va odihni din... Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a depășit 5.000 în România. Cum explică Alexandru Rafila creșterea spectacu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x