Antena Căutare

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem subiectele! Ce a picat la Limba Română, a VII-a

Subiecte Simulare Evaluare Națională edu.ro. Basmul popular a picat la Limba Română, a VII-a. Află pe a1.ro ce subiecte au primit elevii clasei a VII-a la Simularea de la Limba Română, care are loc azi, 11 martie 2019.

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem subiectele! Ce a picat la Limba Română, a VII-a Galerie
subiecte simulare evaluarea nationala clasa a VII-a

Subiecte Simulare Evaluare Națională edu.ro. Basmul Popular a picat la Limba Română, a VII-a. Află pe a1.ro ce subiecte au primit elevii clasei a VII-a la Simularea de la Limba Română, care are loc azi, 11 martie 2019.

UPDATE: 10:43 - Subiectele de la simularea în premieră de către elevii de clasa a VII-a a examenului de Limba și literatura română sunt structurate pe două mari cerințe. Primul subiect le cere elevilor de clasa a VII-a să facă un rezumat din basmul popular,“Ion Făt-Frumos”, iar la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară. La subiectul al II-lea au avut șase cerinţe legate de un text publicat în Dilema Veche.

Iată, mai jos, subiectele!

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem subiectele! Ce a picat la Limba Română, a VII-a

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem subiectele! Ce a picat la Limba Română, a VII-a

A1.ro a publicat mai sus subiectele la Evaluarea Națională.

Simulare Evaluarea Națională Limba și Literatura Romana 2019. Subiecte și tot ce trebuie să știi

La Subiectul I, notat cu 40 de puncte, elevii de clasa a VII-a au primit un fragment din Făt Frumos, şi li s-a cerut să noteze câte un sinonim potrivit pentru sensul cuvintelor: faima, trist. Apoi să menţioneze rolul virgulei din enunţul: - Ştii ce. tată?

Copiii au avut de să explicat modul de formare a unor cuvinte subliniate şi să transcrie două cuvinte care conţin diftong din secvenţa: A doua zi, se duse-n herghelie şi se uită la toţi caii.

O altă cerinţă a fost să ilustreze, cu câte un exemplu din text, două trăsături ale genului epic şi să precizeze, într-un enunţ, un motiv pentru care craiul este trist şi plânge.

Tot la Subiectul I, elevii au avut de redactat, în 100 - 180 de cuvinte, rezumatul textului dat.

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Ce a picat la Limba Română a-VIII-a

Simulare Evaluare 2019 Limba Materna

Simulare Evaluarea Națională Edu.ro

În perioada 11-13 martie, elevii claselor VII-a și a VIII-a susțin Simularea pentru Evaluarea Națională 2019.

Structura subiectelor pentru elevii de clasa a VII-a

La simulărie din martie 2019, proba scrisă la matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

La Limba și Literatura Română, elevii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Modele de subiecte la simulare pentru Evaluarea Națională la limba română puteți găsi aici.

Modele de simulare Evaluarea Națională matematică, puteți găsi aici.

EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a, MODELE de SUBIECTE publicate de Ministerul Educaţiei

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ROMÂNĂ DATE LA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI BAREM LA LIMBA ROMÂNĂ

Simulare Evaluarea Națională 2019. Notele pot fi trecute în catalog

Anul acesta, notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și de Simularea examenului de Bac pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial. Astfel că, elevii sau părinții trebuie să completeze o cerere prin care solicită trecerea notei obținute în catalog.

Iată modelul de cerere pentru trecerea în catalog a notelor de la Simularea Evaluării Naționale:

Doamnă/Domnule director,


Subsemnatul ........................................................................., elev al clasei ........ …. din cadrul școlii /liceului ...............................................................doresc trecerea în catalog a notei de la Simularea Evaluării Naționale pentru materia................................................................

Mulțumesc anticipat


Data Semnătura

Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Calendar Simulare 2019 Evaluarea Naționala

În perioada11-13 martie 2019 elevii de clasa a VII-a și a VIII-a vor susțin simulările la Evaluarea Națională după următorul program:

11 martie 2019-Limbă și literatură română – probă scrisă
12 martie 2019-Matematică – probă scrisă
13 martie 2019-Limbă și literatură maternă – probă scrisă
22 martie 2019-Afișarea rezultatelor

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a VIII-a

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a XII-a​

Ce a picat la Evaluarea Națională în 2018 - subiecte

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem Subiectele! Ce a picat la Limba Română a-VIII-a... Subiecte Simulare Evaluare Națională 2019. Elevii au protestat: ”Dăm foaia goală!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x