Antena Căutare

Summit Sibiu 2019: Străzi închise și capace de canale sudate, ca pe vremea lui Ceaușescu

Summit Sibiu 2019. Străzi închise, restricții de circulație și măsuri de securitate fără precedent, la Sibiu, pentru summit-ul din data de 9 mai, la care participă

Summit Sibiu 2019: Străzi închise și capace de canale sudate, ca pe vremea lui Ceaușescu
Summit Sibiu 2019

Summit Sibiu 2019. Străzi închise, restricții de circulație și măsuri de securitate fără precedent, la Sibiu, pentru summit-ul din data de 9 mai, la care participă șefii de stat sau de guvern din UE.

Summit-ul liderilor Uniunii Europene începe miercuri, 9 mai, la Sibiu și are ca scop declarat luarea unor decizii importante pentru viitorul UE post Brexit.

Măsurile de securitate pentru summit-ul UE de la Sibiu sunt extreme, asta pentru că, potrivit experților în securitate este unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporană la care vor fi prezenți șefii de stat și de guverne UE, dar și presa internațională.

Summit-ul de la Sibiu impune restricții de trafic, străzi închise, școli, licee, facultăți închise, dar și o atenție sporită asupra eventualelor pericole. Astfel, potrivit presei locale, SPP-ul și celelalte forțe de ordine care participă la Summitul UE din Sibiu au verificat minuțios traseul pe care se vor deplasa oficialii europeni. Trupe importante de jandarmi din celelalte județe ale țării vor fi la Sibiu pe 9 mai. Sistemul de supraveghere video, în care s-au investit milioane de euro, a trecut și el prin ultimele verificări, astfel încât să fie funcțional înainte de începerea Summit-ului.

Mai mult, potrivit sibiu100.ro, pentru a elimina orice eventuale pericole pentru oficialii prezenți la summit-ul de la Sibiu, poliția împreună cu angajați de la Apă Canal au trecut la verificarea canalelor de pe traseu și apoi la sudarea și marcarea lor, sistem de protecție ce era utilizat și în timpul vizitelor lui Nicolae Ceaușescu, în București sau în orașele din țară.

Summit Sibiu 2019, restricții de trafic. Ce străzi vor fi închise

Mai multe străzi din Sibiu vor fi închise pe durata Summit-ului UE. Pe aceste străzi închise, cei domiciliați vor avea acces la proprietăți în baza documentelor de identitate însoțite de ecusonul nominal de acces. De asemenea, turiștii din Sibiu cazați în aceste zone, precum și angajații societăților comerciale amplasate pe străzile restricționate vor avea acces doar pe baza unor ecusoane și a documentelor de identitate.

Ce străzi vor fi închise pentru summit Sibiu 2019:

  • Strada Cetății, între intersecția str. Cetății – Nicolae Bălcescu și ieșirea din parcarea “Cazarma 90”, A.D. Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Al. Odobescu, Ocnei, Tribunei, Gh. Lazăr, între str. Timotei Popovici și Ghe. Magheru;
  • Piața Mare nr. 6, 2, 1 și str. Samuel von Brukenthal nr. 1-4;
  • Piața Mică, Piața Huet (în cazul acestor două piețe, accesul pietonal va fi restricționat începând din data de 8 mai, ora 6 până în data de 9 mai, ora 20).

Mai mult, sibienii au acces pietonal, parțial, în zona centrală, str. N.Bălcescu și Piața Mare, Parcul Bulevard, Piața Unirii – între străzile Andrei Șaguna și N.Bălcescu, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă.

Citește și: Summit UE Sibiu 2019. Restricții și pregătiri intense: Restaurante și școli închise, străzi spălate și pe ploaie

Summit-ul de la Sibiu va fi găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent președinția Consiliului. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. De asemenea, vor fi prezenți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Autoritățile locale din Sibiu au alocat pentru pregătirile Summit-ului 2019 un buget de 20 de milioane de lei. Lucrările care ţin de infrastructură şi pregătirea clădirii primăriei au început încă din 2018.

La summitul de la Sibiu, liderii ţărilor din UE vor stabili priorităţile blocului european pentru următorii cinci ani, care vor fi definitivate în iunie, după alegerile pentru Parlamentul European în urma cărora va fi desemnată şi noua Comisie Europeană.

Ea minoră, el pensionar. Scandalul amoros care a revoltat România: Când am aflat cu cine s-a iubit, mi-a venit rău... Percheziţii în cinci judeţe şi în Bucureşti. 24 de persoane sunt suspectate că ar fi clonat carduri bancare şi de carbur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x