Antena Căutare

Suparare mare printre revolutionari: au mutat masina politiei pentru ca bloca inaltarea drapelului

Pentru cateva clipe, aradenii s-au simtit exact ca la Revolutie. Infuriati ca o masina de politie le bloca inaltarea drapelului Romaniei libere, revolutionarii au mutat-o cu mainile goale. Autoritatile aradene n-au depus nicio floare marti, cu toate ca in urma cu 21 de ani, pe 21 decembrie, Aradul era al doilea oras, dupa Timisoara, liber de comunism.

"Masina a fost pusa acolo special, din cauza conducerii, primarul sau presedintele Consiliului Judetean, nu venea ala cu masina comunitara sa o parcheze acolo. Am sunat la politia comunitara si n-au venit sa-si retraga masina", a declarat un revolutionar.

"Masina care stationeaza in acel perimetru este cea care asigura ordina publica in zona", a explicat

Nicoleta Belean, purtator de cuvant al Politiei Comunitare Arad.

De fapt primaria era suparata de altceva: programase comemorarea revolutiei miercuri, desi la Arad s-a iesit pe 21 decembrie si era deranjata de faptul ca revolutionarii si-au facut propria comemorare. Asa ca masina politiei comunitare a fost lasata exact pe locul in care steagul Revolutiei este ridicat an de an. Oamenii care au facut o revolutie n-au avut o porblema sa mute o masina.



Pentru acest tricolor fara stema socialista in mijloc au murit 1.100 de oameni in toata tara. 19, numai in Arad. Pe 21 decembrie 1989, in centrul orasului se stransesera 80.000 de oameni. A fost al doilea oras care s-a proclamat liber de comunism si al doilea oras in care s-a tras. Peste cateva ore izbucnea si Capitala.

Iar pe la aceasta ora, in urma cu fix 21 de ani, incepeau focurile de arma iar primii bucuresteni au cazut pentru libertate.

capatos... Scandal pe Codul Muncii, cu prelungiri pana in ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x