Antena Căutare

ANAF, anunț de ultimă oră! Românii trebuie să depună aceste documente până pe 31 iulie

Termenul pentru depunerea declarației unice la ANAF va fi prelungit, de la 15 martie până pe 31 iulie, dată până la care românii vor trebui să depună la Fisc și formularul privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii

Termenul pentru depunerea declarației unice la ANAF va fi prelungit, de la 15 martie până pe 31 iulie, dată până la care românii vor trebui să depună la Fisc și formularul privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii

Amânarea depunerii acestor documente la ANAF este prevăzută într-un proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul de Finanțe.

„Se propune, pentru anul 2019, prorogarea termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, precum şi a formularului 230 «Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii», până la data de 31 iulie 2019, inclusiv”, se arată în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

„Totodată, se propune prorogarea termenului pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv”, se mai arată în Nota de fundamentare.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, această schimbare la ANAF are ca scop evitarea blocării sistemului electronic, în condiţiile în care, din acest an, Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale se depune doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” şi a serviciului „Depunere declaraţii”.

Pentru depunerea Declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă şi plata integrală a obligaţiilor fiscale până la data de 31 iulie 2019, inclusiv, se va acorda o bonificaţie de 5%. Iniţial, această bonificaţie era acordată dacă Declaraţia unică era depusă prin mijloace electronice până la data de 15 iulie.

Declaraţia unică trebuie completată şi depusă de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de către cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.

Trebuie să depună Declarația unică și persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate.

Anunț de ultimă oră pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a! Toți au acest drept, după simularea Evaluării Naționale... Postul Paștelui 2019. De ce Postul Mare are 40 de zile?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x