Antena Căutare

Tichetele de vacanţă au umflat conturile agenţiilor de turism şi hotelierilor. Câţi bani s-au câştigat la malul mării în vara aceasta

Soarta voucherelor de vacanţă este incertă. Tichetele nu apar în programul de guvernare al guvernului propus de PNL, ceea ce îi îngrijorează pe operatorii din turism. Reprezentanţii agenţiilor spun că, anul acesta, voucherele au reprezentant aproape o treime din cifra lor de afaceri. Ajutorul de 1.450 de lei a reprezentant, pentru unii dintre români, şansa de a vedea pentru prima dată marea sau muntele.

Voucherele de vacanţă au fost o gură de oxigen, în special pentru hotelierii de pe litoral. În 2018, primul an în care serviciile au putut fi decontate cu tichetul, numărul de turişti români a crescut cu 22 la sută. Programul voucherelor nu apare însă în programul guvernului propus de PNL.

Un milion două sute de mii de vouchere au fost folosite în 2018. De ele au beneficiat şi bugetari care nu mai plecaseră niciodată în vacanţă.

Voucherele de vacanţă au înregistrat, de asemenea, o creştere faţă de sezonul 2018. Proporţia lor pentru anul acesta a fost undeva la aproximativ 30 la sută din cifra de afaceri.

Cifrele ministerului Turismului arată că de la apariţia programului, procentul cererilor de autorizare pentru unităţi turistice a crescut cu 60 la sută.

Potrivit programului de guvernare propus de PNL, ministerul Turismului va dispărea, urmând să devină un departament din potofoliul Economiei.

Părinții și profesorii sunt șocați. Elevul de 15 ani din Satu Mare, care a căzut de la etaj, la școală, era consumator d... Anunt RADET! Încep probele de încălzire. Când vor avea bucureștenii căldură și cine are deja...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x