Antena Căutare

Tichetele de vacanță folosite doar în extrasezon! De ce nu este bine ca românii să le utilizeze în lunile iunie, iulie sau august

Tichetele de vacanță ar putea fi folosite doar în extrasezon și doar în anumite regiuni ale țării, potrivit unor reprezentați ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, care sunt de părere că folosite în lunile iunie, iulie și august, pe Litoral, determină creșterea prețurilor. 

Tichetele de vacanță ar putea fi folosite doar în extrasezon și doar în anumite regiuni ale țării, potrivit unor reprezentați ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, care sunt de părere că folosite în lunile iunie, iulie și august, pe Litoral, determină creșterea prețurilor.

Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi membru în grupul de lucru pe turism din CDR, a afirmat că reprezintă o problemă faptul că tichetele sunt folosite în principal în sezonul estival.

Citește și: Vouchere de vacanță, schimbare bombă! Ce vor primi românii, dacă nu le vor folosi

"Toată lumea se îmbulzeşte pe litoral vara şi în weekend şi atunci cresc preţurile, că aşa este legea cererii şi a ofertei. Un alt efect colateral este inhibarea incoming-ului, pentru că hotelierii pe două luni au venituri crescute cu mai mulţi turişti cu preţuri mai bune şi atunci nu mai vor să se complice cu străinii", a spus Anastasiu.

El a arătat că turiştii străini au nevoie de un lanţ de chartere din aprilie până în octombrie, iar ei în iulie şi august nu mai găsesc locuri.

"Astfel că turismul de Litoral şi de Deltă nu are o şansă reală de dezvoltare sustenabilă decât dacă sezonul este de nouă luni şi asta nu se poate face decât cu mulţi turişti străini, combinat şi cu români. Ca politică publică, eu aş fi făcut-o altfel. De exemplu: aş fi dat voucherele cu valabilitate în extrasezon. Dacă ai sezon doar două-trei luni, nu-ţi permiţi să ai o echipă stabilă, să bagi bani în pregătirea profesională, oamenii vin şi pleacă, lucrezi cu studenţi şi zilieri. Problema noastră este sezonalitatea, nouă luni, iar nouă luni înseamnă să facem şi altceva decât să stăm la soare. Să facem călărie, cantonamente, evenimente, muzică, multe, multe, multe", a precizat Anastasiu.

Citește și: Mai aveți vouchere de vacanță nefolosite de anul trecut? Nu le aruncați, pot fi valorificate!

De cealaltă parte, însă, Florin Jianu, președinte al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii şi membru în grupul de lucru pe turism al CDR, susțien că tichetele de vacanță au adus un suflu pentru turismul românesc.

Vremea se schimbă drastic! Ploi torențiale, vijelii și grindină, în București, în următoarele ore... Lumea filmului, în doliu! Actorul Carmine Caridi, cunoscut pentru rolurile din ”Nașul”, a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x