Antena Căutare

Tineri orășeni s-au transformat în fermieri pentru a ajuta comunitatea. Au pus bazele unei afaceri cu produse locale din care se alimentează un sat întreg

Doi tineri din Oradea vor să demonstreze lumii întregi că viaţa adevărată se trăieşte la ţară, nu în mijlocul oraşelor. În urmă cu 4 ani, George şi Larisa au lăsat în urmă joburi bine plătite şi s-au retras într-un sat fără apă şi fără semnal la telefonul mobil.

Doi tineri din Oradea vor să demonstreze lumii întregi că viaţa adevărată se trăieşte la ţară, nu în mijlocul oraşelor. În urmă cu 4 ani, George şi Larisa au lăsat în urmă joburi bine plătite şi s-au retras într-un sat fără apă şi fără semnal la telefonul mobil. Aici au pus bazele unei afaceri cu produse locale de care profită acum întreaga comunitate.

De două ori pe săptămână, George se urcă în maşină şi conduce 100 de kilometri până în oraş. Aduce cu el toate bunătăţile pe care le prepară împreună cu soţia sau le cumpără de la vecinii lui din Coleşti. Gustul este desăvârşit, spun clienţii.

Cine vrea preparate de ţară le comandă pe un site de socializare. Deşi pare simplu, începutul a fost greu pentru George şi Larisa. Au renunţat la job-uri bine plătite, el într-o bancă, ea într- un hotel, şi au luat-o de la zero.

În ultimii ani, mii de tineri au ales să părăsească oraşele mari şi să înceapă o nouă viaţă şi mici afaceri la ţară, în sate care nu demult păreau sortite dispariţiei.

Vaca românească este pe cale de dispariţie. Ce se întâmplă cu bovinele... Zăpadă în octombrie. A început să ningă din nou în România, iar drumarii au ieşit cu utilajele la treabă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x