Antena Căutare

Bombă în învățământul românesc! Monica Anisie a anulat TITULARIZAREA cu doar câteva ore înainte de inscrieri

Concursul național de Titularizare din 2020 a fost anulat cu doar câteva ore înaintea înscrierii candidaților. Monica Anisie a semnat un Ordin de Ministru prin care toate activitățile programate în calendarul de mobilitate începând din data de 18 iunie, adică de mâine, se suspendă.

Bombă în învățământul românesc! Monica Anisie a anulat TITULARIZAREA cu doar câteva ore înainte de inscrieri
Ultimă oră! Monica Anisie a anulat TITULARIZAREA cu doar câteva ore înainte de inscrieri

Ordinul apare cu doar câteva ore înainte ca profesorii să își poată depune dosarele de înscriere. Acest document nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, potrivit edupedu.ro.

Proba scrisă a examenului pentru titularizare în învățământ urma să aibă loc în data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare.

Calendarul concursului de Titularizare prevedea că din 18 iunie încep înscrierile. Conform noului ordin, toate aceste etape se suspendă.

Organizarea unui astfel de concurs ar fi incompatibilă cu Legea 55/2020 care stabilește condițiile stării de alertă.

Ordinul nr 4549 din 17.06.2020 prevede:

”Pe durata stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării se suspendă organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la punctul I, subpunctele 12-25 din anexa nr 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 2021, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5259/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Reluarea activităților, prevăzute la alineatul (1), se va realiza conform unui calendar aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării, după încetarea stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării”

Titularizarea înseamnă angajarea într-o școală pe o perioadă nedeterminată. Pentru ca profesorii să se titularizeze, aceștia trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

În schimb, pentru a deveni suplinitor, adică angajat în învățământ pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.


Ludovic Orban a anunțat oficial ce se va întâmpla cu pensiile! Premierul vrea relansarea economiei... Raed Arafat, avertisment pentru românii care au vacanțe programate în Bulgaria! Ce s-ar putea întâmpla „E sub monitoriza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x