Antena Căutare

TOP 3 simptome ale bolii COVID-19 pe care să le urmărești cu atenție. Cum îți dai seama că te-ai infectat încă de la debutul bolii

Cazurile de COVID-19 au crescut în ultima perioadă și specialiștii cred că tot mai multe infectări se vor înregistra. Iată care sunt cele trei simptome principale pe care ar trebui să le urmărești. Ele apar în primele zile de la infectarea cu orice variantă de coronavirus.

colaj de imagini cu doua femei care poarta masca si cu o eprubeta cu sange Galerie
Cazurile de COVID-19 au crescut în ultima perioadă și specialiștii cred că tot mai multe infectări se vor înregistra. Iată care sunt cele trei simptome principale pe care ar trebui să le urmărești. Ele apar de la debutul bolii. | Shutterstock.com

Infecțiile cu COVID-19 ating noi cifre alarmante și oamenii de știință au dezvăluit primele trei simptome la care trebuie să fim atenți.

TOP 3 simptome ale bolii COVID-19 pe care să le urmărești cu atenție

Oamenii de știință avertizează că printre primele simptome de COVID-19, când testele pot ieși încă negative, se numără: durere în gât, nas înfundat și tuse uscată.

Persoanele complet vaccinate sunt și ele predispuse la COVID, deoarece mai multe variante, Omicron BA.4 și BA.5, sunt în circulație în același timp.

”Dacă aveți simptome asemănătoare răcelii în acest moment, este de aproape două ori mai probabil să fie COVID decât o răceală. Chiar dacă oamenii au fost infectați în trecut și sunt complet vaccinați, încă se pot îmbolnăvi.

Citește și: Care sunt primele oraşe din România care au intrat din nou în scenarul galben, din cauza Covid-19. Numărul de cazuri a crescut

Acest lucru e din cauza faptului că există mai multe variante de COVID care există în același timp (BA.2, BA.4 și BA.5). Principalele simptome pe care trebuie să le urmăriți includ durerea în gât, nasul înfundat și tusea uscată.”, a afirmat Tim Spector.

Vestea bună este că numărul cazurilor nu va crește la nesfârșit, a mai adăugat el.

„Deși cu toții dorim să profităm la maximum de vremea bună, oamenii vor trebui să decidă singuri dacă merită riscul să meargă la evenimente mari, să lucreze de la birou sau să folosească transportul public.”, a mai spus profesorul.

Câte cazuri de COVID au fost înregistrate în România pe 14 iulie 2022

Aproape 4.000 de cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, anunţă joi, 14 iulie 2022, Ministerul Sănătăţii.

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.993 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 216 mai multe faţă de ziua anterioară. 802 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis ministerul.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti, 1.053, urmat de Cluj - 268 şi de Constanţa - 247.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 144 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citește și: Ce spune Alexandru Rafila despre revenirea restricțiilor în România. Numărul de cazuri a crescut la 15.000 săptămâna trecută

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 1.547 cu 105 mai multe faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 99 persoane, cu 12 mai multe faţă de ziua anterioară.

Dintre cei 99 pacienţi internaţi la ATI, 74 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 237 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 39 mai mulţi faţă de ziua anterioară şi 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

12 ani de la moartea Mădălinei Manole. Mesajul fratelui artistei, Marian Manole, în ziua în care sora sa ar fi împlinit ... Cum ne afectează canicula. Persoanele diagnosticate cu aceste boli trebuie să se ferească de temperaturile extreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x