Antena Căutare

Tot mai multe spitale in colaps. Banii ajung de pe o zi pe alta

In fiecare zi, tot mai multe spitale ajung la fundul sacului si raman fara bani de medicamente, mancare sau utilitati. Cu bani mai putini primiti, cu datorii la utilitati si cu alte sume nedecontate pentru cazurile de gripa porcina tratate, Spitalul de Boli Infectioase din Prahova e la un pas de colaps. Solutia ar fi ca tot personalul din spital sa trateze bolnavii vreme de doua luni, dar fara sa-si ia salariul.

Magazia de alimente este goala. Pe rafturi mai sunt doar cateva pungi de zahar, de orez, de faina si doar 3 conserve de mazare. Nici in curtea spitalului nu e altfel. Cu numere rosii, ambulanta noua e trasa pe dreapta. Nu sunt bani pentru asigurarea obligatorie.

Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt are datorii de 20 de milioane de lei. Conducerea spitalului spune insa ca situatia este sub control.

"Suntem in golul dintre contracte si urmeaza sa primim bani de la casa judeteana de sanatate, intr-o zi, 2, 3 si toate vor intra in normalitate" spune Silvia Popescu, managerul spitalului.

in Bucuresti, Spitalul Universitar a primit o gura de oxigen. Le-au fost virati banii pentru serviciile medicale acordate bolnavilor trimisi din alte spitale.

Cu banii primiti de la casele de asigurari, spitalele traiesc de la o zi la alta. Dar incep sa apara probleme si in farmacii, care nu mai pot elibera medicamentele compensate si gratuite.

Funeriu: Amenintarea cu blocarea anului scolar, o tentativa de dezbinare a societatii... Astazi se praznuieste Inaltarea Domnului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x