Antena Căutare

Tradatorul Floricel si spionul Marinov Zikolov, condamnati definitiv

Floricel Achim si Marinov Zikolov raman cu pedepsele de cate 12 ani si sase luni de detentie pentru spionaj, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatiile acestora fata de decizia de condamnare pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in iunie.

Procurorii DIICOT au stabilit ca, in perioada 2002 - 2008, Floricel Achim si Marinov Zikolov ar fi dezvoltat un sistem clandestin in baza caruia subofiterul roman procura din retelele informatice ale unitatii militare unde isi desfasura activitatea informatii secrete de stat sau documente ori date care, prin caracterul si importanta lor, fac ca fapta sa pericliteze siguranta statului roman.

Acesta transmitea informatiile cetateanului bulgar, care, la randul sau, le inmana reprezentantilor statului Ucraina. Metoda de sustragere a documentelor folosite de Floricel Achim "era una relativ simpla, facilitata si de neregulile existente in sistemul de protectie a informatiilor clasificate de la unitatea unde acesta isi desfasura activitatea", potrivit procurorilor.

Procurorii au constatat ca sustragerea se realiza in doua modalitati. Astfel, in timpul executarii serviciului (24 de ore cu 72 de ore), subofiterul avea acces la unul dintre calculatoarele unitatii si lua informatiile in mod direct, cu ajutorul unor suporturi de memorie externa. Pe de alta parte, el isi crea oportunitati de obtinere a informatiilor militare din calculatorul sefului sau direct, utilizand parola si contul de utilizator al acestuia din urma.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Traian Basescu a promulgat Legea pensiilor: Femeile se pensioneaza la 63 de ani, barbatii la 65... Sanctiune: Christian Ciocan nu mai are voie sa vorbeasca timp de sase luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x