Antena Căutare

Traditie de Boboteaza: botezul cailor

Apa sfintita de Boboteaza fereste casa omului de rele, dar e buna si pentru cai. Proprietarii animalelor de rasa din Constanta le-au inhamat cu cele mai noi curele, inainte sa le duca la preot. Ei sunt convinsi ca fiecare pur-sange botezat o sa fie tot anul sanatos si puternic.

Ca pentru un concurs de frumusete, cele doua iepe au primit cele mai bune hamuri, cu o zi inainte de Boboteaza. Stapanul lor, nea Nelu, le-a cumparat din Irlanda si spera ca botezul sa le poarte noroc.

Inainte sa fie stropiti cu apa sfintita, caii trec printr-un scurt dresaj. O pereche de lipitani a demonstrat cum se trage o trasura, iar un armasar a galopat majestuos.

Pasiunea proprietarului pentru cai a existat dintotdeauna. Cand ii place un exemplar, este dispus sa plateasca sume care ajung pana la zece mii de euro.

Conform traditiei, caii botezati vor avea un an mai bun, dar si recolta din care sunt hraniti va fi mai bogata.

Romanii de peste Prut s-au distrat intr-un club din Bran cu ocazia Craciunului pe stil vechi... Petrecere in avans pentru Sfantul Ion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x