Antena Căutare

Tradiții de 8 Martie. Ce flori să-i dăruiești de Ziua Femeii și ce e interzis

Tradiții de 8 Martie. Ce flori să-i dăruiești de Ziua Femeii și ce e interzis. Reguli de respectat, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Tradiții de 8 Martie. Ce flori să-i dăruiești de Ziua Femeii și ce e interzis Galerie
ziua femeii 2019

Tradiții de 8 Martie. Ce flori să-i dăruiești de Ziua Femeii și ce e interzis. Reguli de respectat, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Ziua specială, dedicată femeii este 8 martie, fie că vorbim de iubite, soții, mame. Deoarece are origini îndepărtate, sărbătoarea se bucură de numeroase tradiții, aducătoare de noroc. Regulile sunt simple și le vizează atât pe femei, dar și pentru bărbați.

Tradiții de 8 martie. Reguli pentru femei și pentru bărbați

Femeile trebuie să poarte mărțișorul primit pe 1 martie, simbolul primăverii și al norocului. Reversul medaliei se va aplica pentru cele care nesocotesc tradiția ancestrală.

De 8 martie, bărbații trebuie să le dăruiască flori fiicelor/ iubitelor/soțiilor/mamelor. Nu orice fel de flori însă, ci lalele. De ce? Această floare este simbolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii, dar și un exemplar elegant, într-o varieatte de culori vii. Dacă doriți să faceți cadou iubitei, soției, puteți opta pentru un buchet clasic de lalele roșii.

Tradiții de 8 Martie. Ce flori să-i dăruiești de Ziua Femeii și ce e interzis

Dacă dăruiți buchetul mamei puteți opta pentru lalele violet, simbolizând respectul purtat pentru cea care v-a dăruit viața. Pentru fiică, puteți alege lalelele albe, simbol al purității.

Tradiții de 8 Martie. Ce flori să-i dăruiești de Ziua Femeii și ce e interzis

De 8 Martie, bărbații nu trebuie să se certe cu femeile. Fie că vorbim de certuri în cuplu, certuri mamă- fiu, tată-fiică, acestea sunt interzise cu desăvârșire în această zi. Se spune că neînțelegerile într-o astfel de zi atrag ghinionul asupra întregii familii.

Iar dacă să se simt neglijați de 8 martie, bărbații trebuie să știe că și ei vor fi sărbătoriți. În România sunt două zile dedicate bărbatului - Ziua Bărbatului - pe 19 noiembrie, Ziua Tatălui - pe 12 mai. Sărbătorirea Zilei Femeii şi a Zilei Bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre sexe, de a evidenţia realizările şi contribuţiile lor la comunitate, familie, căsătorie şi prezentarea unor modele de urmat.

Ziua Femeii 2019. Top idei de cadouri inedite pentru mama de 8 martie

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în mai multe țări ale lumii, iar în unele dintre acestea este considerată chiar zi liberă. Iată care sunt țările în care se sărbătorește data de 8 martie: Albania, Algeria, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia. În China, femeile au după-amiaza liberă de 8 martie.

Ce sărbătorim pe 8 martie? Ziua Femeii sau Ziua Mamei?... Beneficii uriașe din partea primăriei! Vacanță în străinătate pentru persoanele care își plătesc taxele la timp plătite ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x