Antena Căutare

TRAGEDIA lovește România! Specialiștii anunță ani grei pentru țara noastră

Lovitură puternică pentru românii din toată țara! Urmează ani grei, iar previziunile specialiștilor nu sună deloc bine! Regulile impuse de autorități sunt draconice și totul se va resimți la nivel național. La ce ar trebui să ne așteptăm

În judeţele de focar, satele au rămas fără porci. Iar oamenii, la fel de nedumeriţi ca înainte. Ţăranii au interdicţie să mai crească porci multe luni. Câte, însă? Nu ştiu nici ei. Cei care ar trebui să le explice cum să-şi cureţe curţile şi când expiră perioada de carantină ridică şi ei din umeri.

În timp ce specialiştii din industria cărnii fac predicţii sumbre. Spun că atât timp cât creşterea porcilor în curte este legală, pesta porcină nu va dispărea din România.

Lovitură CRUNTĂ pentru români! Se întâmplă de Crăciun! Ce anunță specialiștii

Nimeni nu mai poate creşte porci până când nu se confirmă că virusul a dispărut. Termenele date de primărie, însă, sunt neclare.

O confirmă şi experţii. Willie Loefen Wili Lofen este un om de ştiinţă olandez care a cercetat timp de 10 ani răspândirea pestei porcine:

„Prin fermele din curţi, deseori virusul sfârşeşte în alimente, iar când a intrat în alimente este uşor să infecteze şi alte curţi când animalele sunt hrănite cu resturi din bucătărie, de exemplu. Este un ciclu greu de oprit”

Soluţia pusă pe masă de marii producători din România este radicală, dar luată din exemplul altor ţări. Vor să fie interzisă creşterea porcului în curte.

Două milioane şi jumătate de porci sunt crescuţi în curţi, în România. Până să fie interzişi prin lege, predicţiile arată că mulţi vor dispărea din cauza pestei.

Deşi focarele de pestă au fost confirmate în 10 judeţe, o analiză a Comisiei Europene arată că alte 7 judeţe sunt supuse unui mare risc de contaminare.

Ea este Viorela, fata de 14 ani care a murit din cauza unui pariu. Ce căuta copila, la 3 dimineața, pe un stâlp de înalt... Vor fi GRATUITE! Anunțul pe care îl așteptau zeci de mii de bolnavi a fost făcut aseară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x