Antena Căutare

Când începe școala, de fapt! Ministrul Turismului, declarație de ultimă oră! „Este important să avantajăm ambele tabere”

Data la care va începe școala în acest an este în continuare incertă. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că Ministerul Educaţiei analizează toate posibilităţile pentru a stabili când va începe noul an şcolar, având în vedere solicitarea patronatelor din turism ca şcoala să nu înceapă în 9 septembrie, cum fusese stabilit.

Data la care va începe școala în acest an este în continuare incertă. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că Ministerul Educaţiei analizează toate posibilităţile pentru a stabili când va începe noul an şcolar, având în vedere solicitarea patronatelor din turism ca şcoala să nu înceapă în 9 septembrie, cum fusese stabilit.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă a fost stabilită data începerii noului an şcolar, Bogdan Trif a afirmat: „Vă pot spune că se analizează la Ministerul Educaţiei toate posibilităţile. (...) Doamna premier a spus foarte clar că solicită o analiză ministerului astfel încât să se găsească cea mai bună soluţie pentru turism, dar şi pentru elevi. Este important să găsim această cale de mijloc, prin care să avantajăm ambele tabere dacă putem să spunem aşa, este important să avem grijă de elevii noştri, dar totodată trebuie să protejăm şi turismul, să-l dezvoltăm. Sunt convins că colegii o să ia cea mai bună decizie, în scurt timp o să avem o analiză”.

Întrebat de jurnalişti dacă va fi consultat în această privinţă, ministrul Turismului a afirmat: „Bineînţeles că vom fi consultaţi, o să avem o decizie comună, dar trebuie să cântărim toate talerele astfel încât să se ia decizia cea mai bună”.

În urmă cu o săptămână, premierul Viorica Dăncilă rugase ministrul Educaţiei să ia în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie şi nu în 9 septembrie, cum fusese stabilit, având în vedere solicitări ale patronatelor din turism în această privinţă.

De asemenea, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat că a depus la Ministerul Turismului o adresă prin care solicită ca anul şcolar 2020-2021 să înceapă în 14 septembrie, având în vedere că anul acesta Ministerul Educaţiei a decis începerea şcolii în 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât în 2018. Ca în fiecare an, începând cu luna august, deţinătorii de structuri de cazare din România pregătesc următorul sezon turistic.

Sursa : news.ro

Cutremur puternic în România, miercuri seară! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit... Un polițist, filmat în timp ce dezumfla roțile bicicletelor unor tineri, în Iași! Cine și cum va fi pedepsit. „Nu este n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x