Antena Căutare

Ce spune un medic despre tunelurile de dezinfecție montate în școli: ”Sunt mai periculoase decât vă imaginați. Pot antrena virusul!”

Tunelurile dezinfectate montate deja în mai multe școli din țară continuă să stârnească controverse. Astfel, după recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și ale Institutului Național de Sănătate Publică, medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre pericolele din spatele acestora. 

Mai exact, potrivit acestuia, tunelurile dezinfectante montate în mai multe școli, la recomandarea Ministerului Sănătății, sunt ineficiente.

Se pare că nu interesează deloc soarta copiilor și a familiilor lor.

Directorul MNŢR: Nu sunt bani pentru tuneluri dezinfectante şi termoscanere. Dacă ministerele Culturii şi Finanţelor nu vor suplimenta subvenţiile, muzeele nu vor putea fi deschise pe 15 mai

Din punctul meu de vedere suntem pe un teren minat”, a spus Ciuhodaru, marți, la Antena 3.

”Pulverizarea cu substanțe dezinfectante poate antrena virusul”, a precizat el.

INSP, avertisment despre tunelurile dezinfectante

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) atrage atenția că nu susține instalarea tunelurilor de dezinfecție pentru a limita extinderea cazurilor de COVID-19, spunând că, așa cum a transmis de altfel OMS, pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți nu este recomandată în niciun caz, că poate fi dăunătoare și că nu reduce capacitatea unei persoane de a răspândi virusul.

Tunelurile de dezinfecție instalate în școli, inutile. Avertismentul lansat de specialiști: ”Pulverizarea persoanelor cu dezinfectați poate genera probleme de sănătate!”

"Întrucât tot mai des s-a adus în atenția publicului utilizarea dispozitivelor denumite tuneluri de dezinfecție cu scopul limitării infecției cu COVID 19, precizăm că INSP nu susține această metodă. Conform ghidului elaborat de către Organizația Mondială a Sănătății pulverizarea sau fumigarea nu sunt recomandate nici pentru spațiile inchise nici pentru cele exterioare. În spațiile închise, în cazul în care se aplică dezinfectanți trebuie realizată, în prealabil, curățarea manuală a suprafețelor cu apă și detergent", a transmis Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit HotNews.ro.


Doi morți, în urma unui accident produs în vestul țării. Alte patru persoane au fost rănite în urma impactului puternic... Încă un focar de coronavirus în România. Peste 20 de angajați ai unei firme de curierat au fost confirmați pozitiv cu CO...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x