Antena Căutare

TULBURĂTOR! România Evului Mediu: o fetiță decedată, arsă de vie într-un incendiu, a primit amendă că nu și-a făcut buletin!!!

Un dosar de declarare judecătoreasca a morții, soluționat de Tribunalul Brașov, a arătat că o fetiță de un an, arsă de vie într-un incendiu din 1990, a primt, în 2013, amendă, pentru că nu s-a prezentat la Biroul de Evidență al Populației, pentru a-și face cartea de identitate!!!

Un dosar de declarare judecătoreasca a morții, soluționat de Tribunalul Brașov, a arătat că o fetiță de un an, arsă de vie într-un incendiu din 1990, a primt, în 2013, amendă, pentru că nu s-a prezentat la Biroul de Evidență al Populației, pentru a-și face cartea de identitate!!!

În 1990, o casă de lemn din comuna Comăna de Sus, județul Brașov, arde. Incendiul e puternic, nu se mai poate face nimic. Doi copilași - un băiat de doi ani și o fetiță de numai unul - sunt prinși acolo. Trupul primului este găsit carbonizat, dar din fetiță nu se mai găsește nimic, așa că autoritățile refuză să elibereze certificatul de deces. Tragedie imensă.

Anii trec. În 2013, pe numele fetiței moarte, Biroul de Evidență al Populației din Județul Brașov emite o amendă, motivând că persoana respectivă nu s-a prezentat pentru întocmirea actului de identitate!!! Dar autoritățile nu vor să audă. Mama decedatei comunică acestora motivul real, însă îi este recomandat să sesizeze instanța de judecată, pentru a obține declararea decesului pe cale judecătorească. Femeia a trebuit să deschidă proces, iar pe baza mărturiilor depuse de localnici, dar și a unei adrese eliberate de Primăria din Comăna de Sus, instanța a admis cererea și a declarat decesul fetiței decedate în...1990!

„Potrivit materialului probator ce a fost administrat în cauză, aceasta (n.r. fetiţa) a decedat într-un incendiu ce a mistuit locuinţa părţilor săi, iar, din cauza vârstei pe care o avea la momentul în care a încetat din viaţă, cadavrul acesteia nu a putut fi găsit, fiind mistuit de flăcările ce au cuprins casa în care se afla împreună cu fratele său în vârstă de doi ani, astfel că, în temeiul acestor prevederi legale, va admite cererea supusă judecăţii”, se arată în sentinţa Tribunalului Braşov.

Foto: Arhivă

Vineri va fi cea mai aglomerată zi din an în aeroporturi. Se estimează un număr de 115.000 de zboruri... ISU Bihor: Un proiectil şi o bombă din cel de-al Doilea Război Mondial, rămase neexplodate, ridicate de pirotehnişti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x