Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Au omorât-o ca să-i fure mașina pe care n-au fost în stare s-o pornească! Ucigașii Manuelei au spus tot în fața anchetatorilor

A fost prins criminalul tinerei din cartierul rezidenţial de lângă Capitală! Individul îi era amic şi a ucis-o ca să-i fure maşina de 150 de mii de euro. Un bolid pe care nici măcar n-a putut să-l pornească, pentru că funcţiona cu recunoaştere facială. Suspectul a avut şi-un complice: chiar tânărul angajat de victimă să îi plimbe căţelul.

A fost prins criminalul tinerei din cartierul rezidenţial de lângă Capitală! Individul îi era amic şi a ucis-o ca să-i fure maşina de 150 de mii de euro. Un bolid pe care nici măcar n-a putut să-l pornească, pentru că funcţiona cu recunoaştere facială. Suspectul a avut şi-un complice: chiar tânărul angajat de victimă să îi plimbe căţelul. Împreună, au plănuit atacul şi au fost azi arestaţi.

„Dă-le că s-a realizat! Ţine-l, să mă duc să iau cătuşele! Pe burtă, băi! Pe burtă!​”

E momentul capturării criminalului care a ucis-o cu sânge rece pe Manuela Emilia Mustăţea. După 24 de ore de căutări, poliţiştii îl pun la pământ în plină stradă, în staţiunea Mamaia.

Tânărul de 26 de ani e cel mai bun prieten al individului care a găsit trupul fără viaţă al tinerei, în locuinţa ei din Bragadiru, Ilfov. El e considerat acum complice la crimă. Împreună, ar fi plănuit atacul şocant. Şi tot împreună au fost duşi astăzi la audieri.

Trădată de omul în care avea încredere

A fost iniţial un plan de jaf, transformat într-o crimă de o brutalitate extremă. Cei doi voiau să-i fure Manuelei bolidul de 150 de mii de euro, ca să-l vândă. Ambii o cunoşteau. Cu individul angajat să-i plimbe căţelul, tânăra absolventă de Drept chiar ar fi avut o relaţie, spun surse din anchetă.

El i-ar fi vândut pontul amicului său, care i-a bătut fetei la uşă, cu gândul să-i fure cheia de la maşină. Era însă înarmat cu un cuţit, care i-a căzut în faţa tinerei, iar ea şi-a dat seama că e în pericol. A fost momentul în care individul a atacat-o. A lovit-o de zeci de ori şi nu s-a oprit până nu a ucis-o.

Imediat după crimă, suspectul a încercat să pornească maşina din parcare cu cheia furată. I-a scăpat însă un detaliu esenţial: bolidul nu porneşte decât printr-un sistem de recunoaştere facială. A abandonat aşadar planul şi a fugit cu trenul la mare.

Încerca să-și vândă bicicleta, să se întoarcă acasă

Când a fost prins în Mamaia, suspectul era pe marginea drumului şi încerca să-şi vândă bicicleta, cu 400 de lei. Ţinea în mână o foaie pe care scria că vrea să se întoarcă acasă şi are nevoie de ajutor.

Poliţiştii l-au identificat, după ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din complexul rezidenţial unde locuia Manuela. Aseară, l-au dus la audieri.

Bărbatul se află în prezent în custodia poliţiştilor ilfoveni, iar cercetările sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de omor. Bărbatul ştia că e căutat, pentru că, între timp, complicele său fusese deja audiat de anchetatori, dar eliberat din lipsă de probe.

Manuela a fost omorâtă pentru 150 de lei

Tânărul considerat complice le-a spus anchetatorilor că nu a luat parte la crimă. A recunoscut însă că a vrut să fure maşina victimei. Doar cu 150 de lei luaţi din casa tinerei a reuşit să fugă ucigaşul. E suma pentru care a luat o viaţă şi pentru care riscă să stea 25 de ani la închisoare.

Recomandari