Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

„Îl căuta în fiecare seară”. Ucigașul lui Petrișor Sebastian l-a urmărit pe copil zi de zi. Înregistrarea postată de bărbat pe Facebook este terifiantă: „Puteau să ardă de vii”

Afaceristul din Vaslui care a mărturisit că l-a omorât în bătaie pe Petrișor Sebastian Gaiță, pentru că voia să îi „dea o lecție”, a postat o înregistrare video pe Facebook, la câteva zile după ce magazinul său fusese vandalizat. Cu lacrimi în ochi, bunica adolescentului de 14 ani a povestit cum bărbatul îi căuta nepotul în fiecare seară pe ulițele din sat.

Ucigașul lui Petrișor Sebastian l-a urmărit pe copil zi de zi

Pe 6 decembrie 2019, la zece zile după ce și-a găsit magazinul vandalizat, afaceristul de 39 de ani din Vaslui a postat pe Facebook o înregistrare video în care arată daunele provocate și în care vorbește despre cei pe care îi bănuiește că ar fi în spatele incidentului.

„Puteau fi arşi de vii”

„Aici e camera în care a fost magazinul. A ars tot. Primul indiciu care m-a dus cu gândul, după ce am scos totul de aici, a fost că a fost cineva. Pentru că nu am găsit ţigări arse şi banii, de nicio culoare. Dar am găsit portofelul în apă pe jos, permisul neveste-mii, buletinul.Şi rămăşiţe din tot ce am avut eu aici. Rămăşiţe de ţigări şi bani nu au rămas.

Pachetele de ţigări au fost aici pe raft şi aici jos două cartoane (două cartuşe de ţigări n.r.). O cutie cu lenor, clorul, au rămas, dar ţigările nu au rămas. Aici sunt actele care au fost în magazin, toate arse.

Lângă această cameră mai există două camere, în care dormeau doi oameni, printre care o femeie operată care nu putea să se deplaseze, să fugă, să meargă, să se salveze, care puteau fi arşi de vii. Deci erau condamnaţi să moară din cauză că ăştia au spart aici şi au recunoscut.

I-am dat la Poliţie, dar văd că de ceva timp nu se întâmplă nimic. Treaba (incendiul n.r.) s-o întâmplat în seara de 26 noiembrie. La ora 12.35 ne-a sunat soacra că arde tot. La 12 şi 17 minute se văd pe camerele de la şcoală cum cineva trece cu maşina doar cu o poziţie. Este acela care nu vrea să recunoască că a dat foc, unul dintre cei care nu vrea să recunoască. Unul o recunoscut că da şi el a fost. Deci puteau să ardă oameni de vii aici”, spune bărbatul care a recunoscut că l-a ucis pe Petrișor Sebastian.

Citește și: Doi bărbați din Galați au plătit pentru o noapte de amor cu două adolescente. Când au ajuns în casa fetelor, toate planurile s-au năruit

În înregistrarea ce durează aproape patru minute, bărbartul nu face nicio referire la adolescentul de 14 ani.

„Îl căuta de trei luni”

După opt zile în care au sperat că își vor găsi nepotul teafăr, bunicii lui Sebi i-au luat trupul, în sicriu, de la morga spitalului din Vaslui.

Cu lacrimi în ochi, bătrânii au spus că, indiferent ce ar fi făcut copilul, care, de ceva vreme intrase într-un anturaj periculos, bărbatul de 39 de ani nu ar fi trebuit să îl omoare.

Bunica lui Petrișor Sebastian Gaiță a făcut o dezvăluire cutremurătoare. Potrivit acesteia, de trei luni, criminalul îl căuta în fiecare seară pe nepot cu maşina pe uliţele din sat. Nu s-au gândit niciodată că viața copilului era în pericol.

Mama băiatului, însărcinată în şase luni, s-a întors în România, însă a ajuns în spital în urma şocului suferit.

Pe 23 februarie, Petrișor Sebastian, „Sebi”, cum îi spuneau apropiații, a ieșit la joacă cu prietenii săi. Pe ulițele satului l-au întâlnit pe afaceristul de 39 de ani, proprietarul unui magazin pe care băieții l-ar fi vandalizat în urmă cu câteva săptămâni. A fost ultima oară când Sebi a fost văzut în viață.

Părinții adolescentului sunt plecați la muncă în străinătate. Doar bunica îl creștea pe Sebi. Bătrâna știa de isprava nepotului ei și a crezut că fusese luat de polițiști. Au trecut două zile până s-a dus să îl dea dispărut.

Oamenii legii au început să își pună mari semne de întrebare în momentul în care mai multe persoane au vorbit despre întâlnirea violentă a băieților cu afaceristul. La interogatorii, bărbatul a recunoscut că l-a văzut pe Sebi, dar a insistat că, după ce l-a certat, și-a văzut de drum.

Cum a încercat afaceristul să păcălească testul poligraf, puteți citi aici: Petrișor Sebastian a murit pentru că trebuia „să învețe o lecție”. Criminalul, afaceristul de 39 de ani, a vrut să păcălească poligraful: „Un om înstărit, cu o familie superbă”

Recomandari