Antena Căutare

Udrea a facut bilantul turismului pe 2011: Vezi argumentele ministrului!

Elena Udrea a facut un bilant al anului turistic 2011 in Romnania, pe care l-a postat pe pagina de Facebook. Ministrul ofera in text mai mult argumente care arata de ce a crescut turismul in tara noastra.

"In 2011 turismul romanesc a crescut cu 17% fata de 2010, ajungand la niveluri comparabile cu perioada de dinainte de criza economica. Numarul turistilor straini a crescut si el cu 12,5%, lucru confirmat si de INS", a scris Udrea.

Udrea a listat investitiile si proiectele in desfasurare, desfasurate de ministerul pe care il conduce.

"Anul care tocmai s-a incheiat a adus mai multe investitii in infrastructura turistica decat cei 20 de ani dinainte cumulati. S-a investit in partii de schi, in telegondole, telescaune, s-a investit in infrastructura din Delta Dunarii, s-au asfaltat drumuri de interes turistic, la mare s-au construit porturi si miniporturi turistice, ba chiar si un sat de distractii, se refac statiuni balneoclimaterice, existand programe-pilot pentru zone precum Borsec sau Baile Herculane, lasate in paragina de guvernele precedente. Se amplaseaza indicatoare turistice. S-au incheiat lucrarile la cea mai frumoasa sosea din Romania - TransAlpina - pe care va indemn sa o si vizitati anul acesta", a mai spus Udrea.

Ministerul, recompensat cu o multime de premii in 2011

"2011 a fost anul in care tara noastra a obtinut postul de prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului, cea mai importanta institutie de acest tip din lume, parte componenta a ONU. Romania a primit si trei mere de aur (pommes d'or - un fel de Oscar al Turismului) din partea FIJET", a punctat Udrea.

Totodata, ministrul a anuntat revigorarea a doua zone turistice exreme de importante, Delta Dunarii si Valea Jiului.

"Delta Dunarii a inceput sa devina o zona extrem de atractiva pentru turisti, numarul acestora crescand cu 45% in 2011 fata de anul precedent. Se fac investitii in zone turistice altele decat cele traditionale. Spre exemplu, in Valea Jiului exista o strategie concentrata tocmai pe aceasta directie, pe ideea ca turismul este cea mai buna alternativa la exploatarile miniere care nu mai sunt functionale", conform ministrului.

In finalul articolul Udrea a promis tot atat de multe realizari si pentru anul care tocmai a inceput.

"Indraznesc sa afirm ca 2011 a reprezentat pentru turismul romanesc anul iesirii din criza, iar 2012 va fi cel mai bun an de dupa Revolutie. Aceasta este promisiunea pe care le-o fac romanilor si o tinta pe care mi-o asum pentru acest an", a incheiat vice-presedintele PD-L.

Foto: Intact Images

Doctorul Nicolae Bacalbasa dupa retragerea proiectului Sanatatii: A inceput sa apara societatea civila... Gheorghe Marmureanu: Cutremure de 6 pot fi oricand, dar unul de 7 nu vom avea in acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x